Skocz do zawartości

czym przetkac otowry w szyberdachu i gdzie one sa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem , jak otworze lub uchyle sam szyberdach przy zamknietych oknach to nieraz sie potrafi woda z niego zlac do auta i przy okazji jazdy dziwnie zalatuje jakby zastana woda lub taka wilgocia :(

gdzie i co przepchac aby woda dobrze schodzila i czym :roll:

pozdr.

Opublikowano
Odpływy z szyberdachu są w narożnikach i poprzez wężyki w słupkach odprowadzana jest dalej - z wyjątkiem słupków środkowych. Spróbuj poszperać w nich drutem - może faktycznie są zapchane jakimiś liśćmi lub coś tego typu. Byłoby dobrze odsłaniając podsufitkę sprawdzić czy aby napewno są one dobrze założone na króćce z szyberdachu.
Opublikowano

polecam linkę stalową - odpowiedniej grubości dla twego auta

-u mnie podziałało -w e32

przednie kanały pójdą łatwo,tylne bynajmniej u siebie musiałem oczyścić tak,że odchyliłem podsufitkę,zdjąłem zaciski fabryczne od węży(nowe opaski zaciskowe w ich miejsce)

:idea: zdaje mi się,że sprężone powietrze bynajmniej na tył nie jest dobre---bo syf się tylko cofnie w komorę szyberdachu,a potem sytuacja może się powtórzyć

Opublikowano

dzis probowalem przepchac te dziury stalka i od strony pasazera schodzi mi chyba do blotnika albo w tamte okolice bo tam mi cos stukalo a od strony kierowcy wchodzi jakies 10 cm linki i staje jak by w slupku przednim :/

czy ten wezyk czy co to tam moze byc znajduje sie na wierzchu ? czy gdzies to jest ukryte ??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam...

Mam problem z odprowadzeniem wody z szyberdachu w mojej E36.

Próbowałem przetkać przewody którymi ma spływać woda poprzez przednie słupki....

Nie udało mi się ich jednak przetkać....

Nie mogę zlokalizowaćmiejsca, w którym te wężyki się kończą, aby spróbować udrożnić je od dołu...

Przewody nie wychodzą nigdzie na dole...

Może muszę odkręcić przedni błotnik aby się dostać do tych wężyków?

Proszę o poradę...