Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parę dni temu rozstałem się po 6 latach z moją F30.

Przez ten czas najechałem 192000 km.

Jedyną nieco poważniejszą usterką był lekki wyciek z miski automatu. Pod koniec eksploatacji zdarzył się też wyciek na wale napędowym i wyciek spod pokrywy zaworów - wszystko usunięte w ramach pakietu naprawczego.

Poza tym absolutne drobiazgi typu niedomykająca się klapka wlewu paliwa- usunięte jw.. Żadnej awarii unieruchamiającej pojazd. Zużyłem po 2 komplety opon letnich i zimowych. Raz wymieniłem komplet klocków hamulcowych, raz klocków z tarczami.

Średnie spalanie wg komputera 10,3 l/100 km, co jak na tę pojemność i moc jest rewelacyjnym wynikiem.

Sześć lat radości i żadnego rozczarowania. Najlepsze auto, jakie miałem. Godne naklejki "Polak plakał, jak sprzedawał". :wink:

Primator
Opublikowano

na 192tys km wymieniłeś 2 razy klocki ? i to jeszcze w 335 ?

WOW ja z reguły wymieniam po 20-30tys klocki z przodu, tył oczywiście rzadziej

ale w takim razie samochód naprawdę wart kupienia był

Opublikowano
na 192tys km wymieniłeś 2 razy klocki ? i to jeszcze w 335 ?

Dokładnie. Z tym że nabywca będzie musiał zaraz wymienić komplet.

Primator
Opublikowano
No i pięknie. Pewnie bez chipa czy upalania pod tesco

Auto miało akcesoryjny firmowy PowerKit zwiększający moc do 326 Km i moment do 450 Nm.

Primator
Opublikowano
i przesiadasz się do f22? :shock:

Ano tak. Z obecnej oferty jeszcze jakoś najbardziej mi odpowiada. Myślałem też o M2, ale potrzebuję auta na co dzień, potrzebuję też czasami napędu 4x4, i stąd taki wybór a nie inny.

Primator
Opublikowano

Silnik jak najbardziej polecam nadrabia niedoskonałości w F30*.

(*być może ja jestem zbyt wrażliwy)

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Kolego wielkim optymizmem natchnął mnie Twój przebieg i historia napraw. Fajnie, że benzynowy silnik potrafi bezawaryjnie wykręcić spory przebieg. Fajnie, że opłaca się latać mocną benzyną w długich trasach. Fajnie, że zamówiłeś f22 i masz gdzieś czy wejdzie fotelik czy teczka za przedni fotel. Wrażenia z jazdy będą na pewno na plus względem wysłużonego f30, a to przecież chodzi. Mocy jak nie brakowało, tak brakować nie będzie. Jedno, co mnie martwi to spadek wartości tłustej 335 przez 6 lat, ale przy takich przebiegach i praktycznie zerowej awaryjności to rzecz drugorzędna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakbyś mial małe dzieci to nie miałbyś gdzieś, czy wejdzie fotelik do samochodu :nienie:

Pewnie,że można trzymać trzy samochody i jedno traktować jako weekendową zabawkę, ale czasami ktoś na to nie ma czasu/ochoty. :D

Aby nie robić ot, też zgadzam się z kolegą powyżej, że fajnie mieć pozytywne doświadczenie z użytkowania samochodu. Ja na szczęście też, użytkując na przestrzeni lat różne modele BMW, odpukać, mam same pozytywne wrażenia, bez żadnych większych problemów i napraw. Raczej tylko rutynowe przeglądy i regularne serwisy. Oczywiście, dbanie o auto i dlatego w marce zostaję.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
nic dziwnego czemu tak cena, ale silnik najważniejszy ;)

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Silnik jak najbardziej polecam nadrabia niedoskonałości w F30*.

(*być może ja jestem zbyt wrażliwy)

Podpisuję się w całej rozciągłości ;-)

W 328i drażniło mnie okrutnie słabe wyciszenie, w 335i w ogóle nie doskwiera :)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bart 328 wystarczy mieć dwa auta jedno do zabawy a drugie na dalekie trasy... :D

Żona trzecie, do tego na weekend moto. Dla mnie za dużo :D ale każdy jak woli.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież nikt ci kolego nie broni. Możesz ogarniać nawet 10, jak masz czas i ochotę. :D Nie róbmy już bałaganu w temacie.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Gratuluje fajnego auta :cool2:

Sam przymierzam się w odstępie kilka miesięcy do 3GT i myślałem o tym silniku, ale jako, że większość km wykręcam w mieście (a raczej żona) zastawiam się jak spalanie w mieście?

Opublikowano
zastawiam się jak spalanie w mieście?

To już w dużej mierze zależy od Ciebie. Poniżej 10 nie zejdziesz, ale myślę że w granicach 11-12 powinieneś się utrzymać przy założeniu, że miasto nie jest dobrym miejscem do sprawdzania osiągów :D

Primator
Opublikowano
zastawiam się jak spalanie w mieście?

To już w dużej mierze zależy od Ciebie. Poniżej 10 nie zejdziesz, ale myślę że w granicach 11-12 powinieneś się utrzymać przy założeniu, że miasto nie jest dobrym miejscem do sprawdzania osiągów :D

W trybie eco chyba :-)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan