Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . ostatnio kupiłem e39 2000r i mam trochę błędów które chciałem usunąć , chciałem podłączyć się pod gniazdo odb w schowku po lewej stronie kierownicy ( w poprzedniej tak miałem ) walczyłem pół godziny z odślepieniem zaślepki niestety nieskutecznie , odkręciłem całą tą kieszonkę i co sie okazało nie ma żadnego gniazda pod które mogę podpiąć . czy jest możliwe że jest gdzie indziej ? poprzedni właściciel przeniósł , wydaje mi się to dziwne bo jest zaślepka a pod nią nic :(

mam inne okrągłe wejście nad pedałem gazu ale czytałem ze obd II musze mieć u siebie .

z góry dziękuje za pomoc . pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś mieć obd2 w schowku po lewej stronie.

pzdr

yaz

• Moderatorzy
Opublikowano

Masz "przejściówkę". Moja pierwsza z 2000r miała OBD po lewej stronie, ale tylko silnik można było diagnozować, reszta była na okrągłym pod maską.

Ty masz pewnie silnik bez "TU" więc z wszystkim się będziesz łączył jak w przedliftach - okrągłym wejściem pod maską. Zaślepka była pewnie już atrapą do modeli z późniejszych miesięcy 2000roku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W profilu jest 525d 2001r., więc powinno być obd II w kabinie, pewnie jest gdzieś przeniesione, jak masz kontakt z poprzednim właścicielem to zapytaj go, ewentualnie szukaj, np. w okolicy tunelu środkowego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytam, profile też i problem z wyliczeniem średniej jest w tym przypadku :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.