Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie,

Otóż moje dwa przednie reflektory są już raczej w kiepskim stanie. O ile prawego uratowałaby może jeszcze regeneracja, o tyle lewy jest delikatnie pęknięty i zaszedł od środka. Tutaj już raczej ratunku nie ma.

Przymierzam się więc do zakupu nowych. Na allegro przewija się kilka ciekawych reflektorów w cenie 1000-2000 zł za kpl, ale nie wiem jak z jakością tego? Część wygląda nawet nieźle, ale pewnie China i nie do końca może się to sprawdzać.

Chciałbym coś innego jak oryginalny, nie podobają mi się prawe odblaski na bokach, chciałbym coś innego.

Ktoś coś poleci?

Opublikowano
tak i wg mnie to sa najlepsze zamieniki i troche z dalszej odleglosci wygladaja jak poliftowe. Ciekawe czy da sie na biale ringi zamienic ?
Opublikowano

Nigdy szit z Chin nie zaświeci tak jak dobry oryginał! Jezeli masz reflektory na miękkim kleju (99-02.05r.) to dokup uszkodzoną lampę rowniez na miękkim kleju co umożliwia ich bezkonfliktowe rozklejenie i z niego wykorzystaj klosz po czym wystarczy zrobić prawidłową renowacje wraz z metalizacją odblysnika, ew dołożenie bi xenon z gładkimi soczewkami, a np pomarańczowe odblaski polakierować na czarno, klosze poddać renowacji i cieszyć sie prawidłowym wyglądem i rewelacyjnym oświetleniem ;)

Zerknij na reflektory w temacie mojego ex IS'a bądź na dużą galerie zdjeć na FB AutoDream to zobaczysz jak to może fajnie wyglądać :wink:

Opublikowano
Zrób tak jak kolega grabolll mówi.Też kombinowałem i koniec końców stanęło na modernizacji we własnym zakresie za poradą kolegi grabolll i nie żałuję.Temat jest w tym dziale "upgrade lamp przednich X5 E53 przedlift"