Skocz do zawartości

Aktualizacja nbt navi brak portu usb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
auto z końca 2013 roku, brak w schowku na rękawiczki portu usb w ustawieniach nawigacji brak opcji aktualizacji. Brak usb w schowku oznacza że mogę tylko zaktualizować mapy z dvd?

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zobacz w podłokietniku na 100% masz USB .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
tak tam jest usb ale jak podpinam pendrive z plikami navi umieszczonymi w folderach usb1 usb2 usb3 auto nie reaguje.

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Musisz mieć mapę na 1 pen lub to o masz na 3 penach wgrane bezpośrednio a nie w folderach
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dokladnie. Jesli do usb w schowku wlozysz pamiec z odpowiednimi plikami samochod sam zacznie caly proces. Tobie pozostanie tylko potwierdzic i czekac.
Opublikowano
  • Autor
tylko rzecz w tym że napisałem, auto nie posiada usb w schowku mam tylko usb w podłokietniku i z tamtąd nie reaguje auto jak wrzuce folder pkgdb i plik config.nfm na pendrive.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No tak , moj blad. Chodzi o schowek w podlokietniku. A pliki z muzyka czyta ?
Opublikowano
  • Autor
tak muzykę czyta

Opublikowano
  • Moderatorzy
tylko rzecz w tym że napisałem, auto nie posiada usb w schowku mam tylko usb w podłokietniku i z tamtąd nie reaguje auto jak wrzuce folder pkgdb i plik config.nfm na pendrive.

Czyli wrzucasz mapy od CIC a nie NBT :) Dlatego nie widzi aktualizacji :)

Pobierz mapy NEXT.

Opublikowano
  • Autor

BMW ROAD MAP EUROPE NEXT 2018-1

to mogę ściągać i będzie śmigać?

Opublikowano
W NBT aktualizacja działa przez USB zarówno w schowku jak i w podłokietniku.
Opublikowano
a czy macie jakiś sprawdzony link do aktualnej mapy do aktualizacji?