Skocz do zawartości

filtr stozkowy coś da?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam male pytanko czy jak zaloze filtr stozkowy do e316 stanie sie cos bo czytalem ze tylko do 2 litrowych i wiecej mozna dzieki za odpowiedz
Opublikowano
:duh: na szyi sobie go powieś może coś ci da :mad2: :twisted:
Opublikowano

Tak, stanie sie ...

Moc wzrosnie wprost proporcjonalnie do wielkosci filtra, czym wiekszy tym lepszy. Nawet jakby lekko mial zachodzic na maske, to smialo tnij i wstawiaj plekse ... 316i to diabel na stozku :lol: :lol: :lol: :twisted2:

pzdr,
Opublikowano

Było to już na forum :duh: :search:

Po 1. Dobry dolot do stożka to podstawa :!:

Po 2. Jak założysz stożek bez dolotu to nic Ci nieda a co gorsza może Ci sie bardziej mulić bo bedzie dostawać gorące powietrze z komory silnika :!:

Po 3. Po co Ci stożek w 1.6 :duh:

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano
Jezeli sie nie znasz na mechanice to zostaw tak jak jest bo mocy to raczej Ci nie doda bez profesjonalnej przerobki...Mocy w silniku szukaj gdzie indziej...pomysl tylko troche:)
Opublikowano
Stożek nic nie daje - pomyśl lepiej nad chipem skoro już się tak uparłeś na jakieś modyfikacje mające na celu podniesienie mocy,ale po chipie też rewelacji się nie spodziewaj
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
  • Autor
widze ze sie troche niezruzomielismy nie chodzilo mi o moc tak jak wczyscy pisali a niekturzy nasmiewali tyko chodzilo mi oto czy wogle mozna zalozyc zeby problemow z silnikiem niebylo chyba nikt niemyslal ze 1.6 idzie zrobic "M" :wink: no tak myslale a powod wstawienia filtra jest prosty sam efekt czyli wygla d sie liczy nic wiecej nierubmy sobie jaj ta moca 1.6 to potwor na drogach kazdy otym wie dzieki za odowiedzi z ktorych i tak sie nic niedowiedzialem to nerka do uslyczyska
Opublikowano
Możesz wstawic i nie bedzie żadnych problemów ale zrób dolot i oddziel go od komory silnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

morzesz załorzyć bez problemu tylko muśisz dobrze zrobić dolot ja taki mam w 318i i chodzi mi bez problemu ale mocy zadnej odczówalnej tylko lepsze brzmienie silnika javascript:emoticon(':mrgreen:')

Mr. Green

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
Łeb se nowy zaloz. Trzeba bylo kupic 2.0 24V a nie teraz kombinowac. 1.6 to najslabszy silnik w tych BMW. Daj se spokoj chlopie. To auto nigdy nie bedzie szybkie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

1.bedzie troszke głosniejszy silnik/wydech

2. jak nieodizoluszesz filtra od komory silnika to bedzie silnik słabszy i bedzie wiecej palił bo bedzie zasysał gorace powietrze spod maski

3.jak dobrze obliczysz srednice rury i jej długosc na koncu której zamocujesz ten filtr to masz szanse podniesc moc silnika ale to jakies 2% czyli nie odczujesz tego wogóle

masz 2 duze szanse na 3 ze ten filtr ci pogorszy osiagi :?

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Łeb se nowy zaloz.
Kulturalniej nie potrafisz?
1.6 to najslabszy silnik w tych BMW.
Najsłabszym jest mały tds...

Potrafie.

Na glowe sobie zaloz.

A najslabszy z benzynowych mialem na mysli.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
ja bym się kłocił ... wg. mnie 1.6 ma kopa i to całkiem niezłego:).
Opublikowano
Jak na 1.6 w porównaniu do innych 1.6 w innych autach (nie BMW) to owszem, 316 kopa ma nieziemskiego :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
Heheh,dokladnie...Po mojej przesiadce z Golfa II to bylo dopiero odczuwalne...prawie gacie mi zerwalo :-P

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl