Skocz do zawartości

Skąd woda po deszczu na wycieraczce pasazera?Auto bez klimy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po dzisiejszym deszczu w mojej beemce po raz pierwszy pojawila sie woda na wycieraczce pasazera, wydaje mi sie ze kapala gdzies za schowkiem, wszystko w schowku jest suche.Skąd ta woda?
Opublikowano

mialem to samo u siebie - u mnie byla to wina zle dokreconej przedniej perzegrody - przegrody przez ktora dostajesz sie do silnika nawiewu i mechanizmu wycieraczek - u mnie wystarczyla ja tylko dokrecic i mam spokoj ...

aha - i w kanale odplywowym mialem mase syfu z drzew wiec woda w nim stala a nie splywala - wiec przy okzaji mozesz go przeczyscic

Opublikowano

Witam

Mialem kiedys podobny problem,z tym ze u mnie, jak otworzylem drzwi to woda stala na rowni z progami :duh:

Po dluzszych poszukiwaniach przyczyny doszedlem do tego ,ze gosciu ktory zakladal mi alarm przewiercil przegrode w tak niefortunnym miejscu ze :mad2:

Zrobil otwor idealnie pod kanalikiem odprowadzajacym wode z podszybia i wlasnie tym splywem woda po kabelkach naleciala mi do srodka.

Mozecie sobie wyobrazic jaki bylem szczesliwy :evil:

POZDRAWIAM

2FST4U
Opublikowano
mialem to samo u siebie - u mnie byla to wina zle dokreconej przedniej perzegrody - przegrody przez ktora dostajesz sie do silnika nawiewu i mechanizmu wycieraczek - u mnie wystarczyla ja tylko dokrecic i mam spokoj ...

aha - i w kanale odplywowym mialem mase syfu z drzew wiec woda w nim stala a nie splywala - wiec przy okzaji mozesz go przeczyscic

xsilver, może jakaś podpowiedź co do czyszczenia tych kanałów?

U mnie czasami - raczej tylko po myciu, po deszczu nie zauważyłem, mam mokro z tyłu za fotelem pasażera. Mam szyberdach i podejrzewam, że to któryś z kanałów odpływowych jest przytkany. Jak je znaleźć i wyczyścić?

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Mam szyberdach i podejrzewam, że to któryś z kanałów odpływowych jest przytkany. Jak je znaleźć i wyczyścić?

Skoro podejrzewasz że z szyberdachu to: za nim właśnie są w dachu otwory - widać je gołym okiem. Prętem nie radzę czyścić bo zacznie rdzewieć, najlepiej wąż z odpowiednią końcówką (albo karcher :twisted2: ) i do otworu z nim...uważaj żebyś nie nalał do środka auta.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

Dzięki Remlen...

tylko czy nie prościej byłoby zacząć od dołu - ujścia? I właśnie... gdzie go szukać. Bo jeśli jest syf, to pewnie gdzieś na dole, a nie bardzo mam czym go "przedmuchać". Może dałoby radę wygrzebać - jeśli faktycznie paprochy siedzą na dole.

A z tym zalaniem... to co niby wodę mam tam pchać pod ciśnieniem?

To może jakiś kompresor i powietrzem by dało radę :think:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Może faktycznie kompresor byłby lepszy. Pamiętam że w e-30 kanały z szyberdachu leciały w bagażniku pod tapicerką. Były gumowe i leciały w błotnikach tylnich. A tam wchodziły w odpowietrznik bagażnika który był montowany wpod zderzakiem w bokach błotników (mam nadzieję że rozumiesz co napisałem).Luknij tam. W e-34 niestety nie miałem takiego problemu więc nie wiem.
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.