Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z wentylatorem klimy a mianowicie po włączeniu klimatyzacji sprężarka startuje w wentylator nie , dość typowe ale sprawdziłem go na krótko i wszystkie biegi działają (4-pinowy) Inpa nie pokazuje żadnych błędów , udało mi się włączyć wentylator z Inpy chodził normalnie a z "guzika" się nie załączy. Co może być powodem i co powinienem sprawdzić bo skończyły mi się pomysły.Czyżby panel klimatronika? możliwe? ... pozdro..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odczekałeś chwilę? Nie startuje po jakimś czasie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wiem jaką chwilę masz na myśli.... zawsze jak włączałem kimę to wentylator startował od razu , wiem że teraz jest zimno ale to chyba nic nie zmienia....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są teorie, że klima nie startuje poniżej +5 stopni, muszę sprawdzić jak teraz to u mnie wygląda (wentylator), bo też zawsze startował od razu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak ma być.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Wentylator chyba powinien się załączyć jeśli w układzie jest zbyt duże ciśnienie. Sam skraplacz jest w tych temp na tyle zimny że nie potrzebuje dodatkowego pędu powietrza. Tak mi się wydaje ze w ten sposób to działa