Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja będę miał momtowany wydech w piątek za tydzień to dam ci znać co i jak :)

Na tyle co sam zbadałem temat to możesz zamawiać w ciemno.

wrzuć po montażu jakies zdjecia na forum

:cool2:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Mogę się podzielić swoimi fotami.

Tak to wyglądało z domyślną blendą dedykowaną do wydechu M Performance (ma inne wycięcia niż standardowa blenda z M pakietu, MPE ma dużo większe końcówki):

... a tak wygląda z blendą umożliwiającą montaż dyfuzorów (niższa i bardziej matowa)

Edytowane przez ______
Opublikowano
Piękne autko,nie ma co. A jak kwestie związane z ewent. wyciszaniem dźwięku od czasu do czasu, jest taka możliwość? Czy ryk wydechu jest satysfakcjinujący i warty swojej ceny?
Opublikowano
Nie ma możliwości wyciszenia. To nie jest aktywny wydech. Jest głośniej ale bardzo szybko się do tego człowiek przyzwyczaja. W trasie zależy od obrotów silnika ale tak poniżej 3k jest spokojnie powyżej już troche buczy i jest to raczej mało przyjemne. Z MP wygląda znacznie lepiej.
Opublikowano
Czyli de facto jezdzac do 13-140 jest spoko ale powiedzmy 160 juz te obroty wejda na te upierdliwe jak rozumiem i juz zaczyna sie buczenie?
Opublikowano
Przy 160 jest jeszcze ok. Spokojnie mozna jechac choć jeśli się przyzwyczaiłeś do ciszy w G30 to możesz mieć na początku taki mały dyskomfort :D
Opublikowano
Jeszcze nie odebralem;D no i czekam na 40i gdzie troche chyba obroty powinny byc mniejsze Przy tej samej predkosci chyba ze jakos bezsensownie zestroili 8 bieg chociaz watpie:-)
Opublikowano
Ale jak masz 40i to spoko. Dźwięk będzie znacznie lepszy niż w 30i. Niestety ale z R4 cudów nie zrobisz. Buczenie to norma w takich silnikach. Przy R6 będzie znacznie lepiej.
Opublikowano
A w które dodatki M performance warto Waszym zdaniem zainwestować aby mieć większa radość z autka (choćby optyczną tylko) . czy dyfuzor cos w ogóle daje? Póki co zamówiłem kierownice Performance i czarną nerkę. Czy ma ktoś doświadczenia z tą kierownicą, jak się sprawuje w porównaniu do M-ki? Autko będzie w Mpakiecie, ciemnoniebieskie.
Opublikowano

Dla mnie kierownica jest faaatalna- kwadratowa i nieprzyjemna w dotyku... beznadziejnie mi lezala w dloniach - koniecznie musisz usiasc w aucie z zamontowana i zobaczyc czy Ci odpowiada. Dyfuzory niby poprawiaja aero ale w zasadzie to tylko kwestia czy Ci wyglad odpowiada i tyle bo auto i tak jest niskie a jak wieje silny boczny wiatrt to i takpoczyjesz:-)

Ja mam zamowione czarne nerki plus ten pasek na dole z boku bez dokladek bo maly jestem i nogami o to tre...

Zastanawiam sie nad wydechem z dodatkiem mocy ale to z czasem moze:-) moj m pak plus smolista

Opublikowano
do 530 i można dołożyć mocy czy tylko przy 540 i? wydech też mi chodzi po głowie bo to jednak fajna sprawa, ale boję się jednak tych dłuższych tras z tym wydechem, że zacznie hałas przeszkadzać...cóż chyba trochę pojeżdżę i zdecyduje czy doposażyć.
Opublikowano
Ja nie żałuję wydechu MP. Jeśli lubisz bardziej sportowe brzmienie to spokojnie możesz iść w MP. Owszem jest głośniej na trasie ale też nie jakoś znacząco. Jeśli lubisz cisze to lepiej nie myśl o MP wydechu. Najlepiej mieć aktywny układ ale to tylko aftermarketowe wchodzą w grę. Mi buczenie nie przeszkadza bo nie lece ciągle 200km/h. Przy wyprzedzaniu słychać buczenie ale też nie jest to jakaś masakra. Dalej jest to cichy samochów i wiele innych może pozazdrościć takiej ciszy.
Opublikowano
Ja wziąłem bez dyfuzora. Nie będę robić bolida F1 wizualnie nie mając pod maską adekwatnej mocy :wink:
Opublikowano

Wygląd

wygląda świetnie, auto z tyłu wygląda dużo lepiej (również zasługa dyfuzora). Dyfuzor jest delikatny, w sam raz.

Dzwięk

wydech brzmi świetnie, basowy dźwięki, słychać strzały przy wysokich obrotach. W środku wyraźnie słychać zmieniony dźwięk. Jechałem 220 i mi nie przeszkadza.

Przy stałej prędkości lekko słyszalny, przy przyspieszaniu duuużo wyraźniej.

Opublikowano (edytowane)

Koledzy mam pytanie. Czy u Was też końcówki dostają nalotu żółtawego? Masakra u mnie już drugi komplet i ciągle to samo:

psRonC.jpg

Y6C2Xq.jpg

Znowu będę musiał reklamować.

Edytowane przez Lukasmat
Opublikowano
Trzeba je umyc... woda z dobrym szampone i potem autosol do metalu na czystej mikrofibrze z marketu byle czysta i po umyciu. i sa jak nowe i do tego zabezpieczone. Wszystkie koncowki w bmw tak sie brudza i trzeba je dotknac a nie lac woda... a debile w aso to wymieniaja ciagle zamiast to umyc...
Opublikowano

KubaTfb samochód jest regularnie myty łącznie z końcówkami wydechu. Dzisiaj specjalnie jeszcze raz umyłem końcówki i przetarłem pastą do chromu z Autolandu. Trochę się poprawiło ale dalej 7 tygodniowy wydech tak wyglądać nie powinien.

rOph5Q.jpg

KTAMNO.jpg