Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.chcę w moim kombi zainstalować hak.Kupiłem już odpinany z wiązką i zaślepkę na zderzak łącznie z taką ramką(sprzedawca twierdzi ze to jest w komplecie).I tu pytanie do was jak wyciąć na jaką wielkość otwór w zderzaku i jak zamocować tą ramkę.Jak ktoś zakładał to proszę o radę.moje auto to kombi z 97r bez m pakietu dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tam czasem nie masz zaznaczone od środka na zderzaku zarysu do wycięcia?

Tak coś mi się zdaje że powinien być.

Opublikowano
znaczniki do wycięcia są na aluminiowej belce a nie na plastiku(samym zderzaku.Pytanie czy wycinać plastik na wymiar otworu w belce no i jak zamocować tą ramkę
Opublikowano

W moim przedlifcie były znaki na zderzaku, natomiast na belce nie widziałem. Wyciąłem tak, żeby hak miał miejsce łącznie z gniazdem elektrycznym. Ramkę usztywniającą jak dobrze pamiętam, mocuje się na wkręty z blaszkami, zwie się to nakrętka, poz 18.

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DP71-EUR-06-2000-E39-BMW-530d&diagId=51_2406