Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

generalnie mialem nieprzyjemna awarie, co skutkuje potrzeba wymiany calego mostu. Moj przyjaciel ma warsztat, a jego znajomy sprzedaje most do mojej e90 330d w podobno bardzo dobrym/swietnym stanie za 1000zl. Natomiast chcialbym zapytac, ile mniej wiecej kosztuje regeneracja mostu w zaleznosci od awarii ? Generalnie okazalo sie, ze do mostu nie lalo oleju, wiec obracalo sie na sucho. Jest juz troche zuzyty.

Dzieki !

Opublikowano
Hej,

generalnie mialem nieprzyjemna awarie, co skutkuje potrzeba wymiany calego mostu. Moj przyjaciel ma warsztat, a jego znajomy sprzedaje most do mojej e90 330d w podobno bardzo dobrym/swietnym stanie za 1000zl. Natomiast chcialbym zapytac, ile mniej wiecej kosztuje regeneracja mostu w zaleznosci od awarii ? Generalnie okazalo sie, ze do mostu nie lalo oleju, wiec obracalo sie na sucho. Jest juz troche zuzyty.

Dzieki !

Nie regenerowałbym mostu.. bo niby co tam regenerować?

Jeśli ktoś ma most w bardzo dobrym lub dobrym stanie to niech da Ci gwarancję na piśmie na 50 tys. km, zalej odpowiedni olej i WŁALA.

Opublikowano
Hej,

Dzieki !

Nie regenerowałbym mostu.. bo niby co tam regenerować?

Jeśli ktoś ma most w bardzo dobrym lub dobrym stanie to niech da Ci gwarancję na piśmie na 50 tys. km, zalej odpowiedni olej i WŁALA.

Jezdziles bez oleju, tam nie ma co regenerowac, złom.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co d o regeneracji mostu to jak najbardziej można ale kiedy wyje. Ja to ostatnio robiłem. Wtedy wymienia się łożyska i uszczelnienia i znowu jest cisza w aucie, koszt około 800-1000zł, zależy ile za montaż wezmą.

Ale jeżeli nie miałeś oleju to raczej nie ma co regenerować, przekładni z wnętrza raczej nie kupisz.

Opublikowano

Ludzie, most to jest w żuku, a nie w BMW. W BMW jest dyferencjał.

Za używany dyfer bez szpery nie dałbym więćej niż 500PLN - to jest element, który raczej rzadko ulega uszkodzeniu.

Przed zakupem potwierdź tylko przelożenie dyfra, aby było takie jak fabryczne i tyle.

Obecnie większość sprzedających daje gwarancje rozruchową, a to w zupełności wystarczy.

Jak założysz i nie będzie wył to znaczy, że jest OK.

Proszę bardzo:

http://allegro.pl/bmw-e90-e91-e92-e93-330d-most-2-81-dyfer-7571178-i7088968259.html

http://allegro.pl/dyfer-bmw-e90-e91-e92-2-81-330d-i7056677533.html

http://allegro.pl/dyfer-most-tylny-tyl-2-81-bmw-e90-e92-325d-330d-i7065343850.html#thumb/2

• 2 lata później...
Opublikowano
REGENERACJA NAPRAWA MOSTÓW NAPĘDOWYCH DYFERENCJAŁÓW BMW JAGATOWO K, PRUSZCZA GDAŃSKIEGO PIOTR DRYPA TEL.507-250-039
  • 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)

3500zl za regeneracje. Przód lub tył u tego Pana z wyciągnięciem i założeniem. Bynajmniej w x5e70 ale chyba troszkę za dużo.

Edytowane przez Radem
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 12.07.2023 o 21:33, Radem napisał(a):

3500zl za regeneracje. Przód lub tył u tego Pana z wyciągnięciem i założeniem. Bynajmniej w x5e70 ale chyba troszkę za dużo.

jak sie sprawuje wszystko dobrze chodzi ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatio dałem dyfer do naprawy mówili że jest zepsute satelity w satelitach coś takiego mówili łożyska i uszczelki do wymiany koszt 3700 złoty ale biorą za robociznę 2000 tyś czy to jest normalne ?