Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj co jakis czas zalancza mi sie alarm w aucie czytalem ze moze czujnik pod maska albo przetarcie wygluszenia ale sprawdzilem to i to i dalej wyje.

Jakies pomysly co moze byc innego?

Opublikowano
Jak się światło w środku zapala, to wygląda na to, że któryś mikrostyk w zamku jest uszkodzony. A podczas jazdy nie wyskakuje komunikat o otwartych drzwiach?
  • 3 lata później...
Opublikowano

Cześć,

Ostatnio alarm mi sie wlacza po jakims czasie od zamknięcia nauta. Pozniej się wycisza, migaja awaryjne i sie wyłącza. Zamkniecie i otwarcie auta czasem pomoze ale czasem znów sie włącza. Czy to może oznaczac początek końca akumulatora? Czy raczej to jakas standardowa usterka i winne jest coś innego?

Opublikowano

hej pawel

mialem tak samo i u mnie pomogla wymiana czujnika otwarcia klapy

kupilem orginalny czujnik i samemu udalo mi sie wymienic kiedy czekalem az mechanik zje sniadanie :)

(wymiana dosc prosta trzeba wypiac czujnik wyciagnac od dolu i zamontowac nowy bez zadnego odkrecania albo zdejmowania innych elementow)

po jego wymianie problem ustal

Opublikowano

W klapie osobnego czujnika nie ma bo jest w zamku.

Tak przy okazji zapytam.

Gdzie jest syrena od alarmu? Pod maską w komorze silnika jej nie mogłem zlokalizować.