Skocz do zawartości

320d Odpala i gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Test przelewowy zrobiony wtryski jak nowe nic nie puszcza

nie byl potrzebny ale masz pewnosc ze sa sprawne

auto na zimno potrafi dobrze zapalić po przejechaniu 5 km i zgaszeniu potrafi nie chcieć zapalić

wracasz do diagnozy pompy w zbiorniku...

zdemontuj kanape i na pracujacym silniku poluz reke na pompie -poczujesz delikatny rezonans pracy pompy chyba ze chodzi glosno to ja uslyszysz...

Przy kazdym uruchamianiu sprawdzaj czy pracuje -ma sie ona uruchamiac wraz z rozrusznikiem

zamówiłem cała listwę z czujnikiem i zaworem używkę

czujnik Ci dziala a zawor jest bezpiecznikiem-nic sie nie zmieni

Opublikowano
  • Autor

wymieniona cala listwa z zaworkiem i czujnikiem - bez z mian /

zaworki zwrotne zalozone sa metalowe nie plastikowe /

pompa paliwa w zbiorniku dziala prawidlowo /

jakis magik BMW w kujawsko - pomorskim polecany ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Cos jest nie teges z tymi zaworkami...

Jak juz tyle czesci kupiles i wymieniles na chybil trafil to kup jeszcze pompke paliwa bo w niej jest zaworek chyba ze chcesz to wczesniej sprawdzic do zrob dodatkowe zasilanie pompki o czym wczesniej pisalem

Opublikowano
  • Autor
Na moja logikę to już nie może być wina układu paliwowego auto gdy gaśnie odpala kolejnymi razami odpala odrazu nie kręci długo tak jakby mu zapłon wyłączało
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdź jeszcze umasienie silnika.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Na moja logikę to już nie może być wina układu paliwowego

Auta nie naprawia sie na logike a jak posprawdzac to jest opisane a dorobic jeden kabelek to raptem 10 minut pracy.

W twoim silniku zaplon jest samoczynny.

Jesli tlok sprezy powietrze i dostanie paliwo to musi zostac spalone.

Luknij gdzie masz zamontowane zaworki-jesli przy pompie to jest zo przeciwienstwo logiki...

Opublikowano
  • Autor
Jaki kabelek ? Paliwo Układ paliwowy nie ma Turaj znaczenia ostatnio bywa tak ze auto odpali po nocy Ok przejadę kilka km zgasze i wtedy przy zapaleniu gaśnie paliwo nie znika w kilka sekund
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam nikt by się nie spodziewał bo wymianie rozrusznika problem ustał - auto sprawne
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Mam prosbe, czy moglbys potwierdzic ze po wymianie rozrusznika problem z gasnieceim ustal ? Ja mam bmw e91 i mialem ten sam problem. Auro gasnelo mi w czasie jazdy lub czasami postoju a pozniej odpalalo. Niestety dwa dni temu na autostradzie mi zgaslo i juz nie dopalilo. |Rozrusznik normalnie kreci , nie ma zadnych kontrolek awaryjnych . Prosze o odpis . Pozdrawiam
  • 5 lat później...
Opublikowano

Jeżeli gaśnie na ciepłym w czasie jazdy lub na światłach to czujnik wału. Jeżeli na gorącym kręci i nie odpala a na zimnym normalnie to czujnik walka rozrządu.

Ja mam problem z odpaleniem na mrozie -10, odpala i gaśnie kilka razy aż w końcu odpala i chodzi równo.

Zregenerowane wtryski, świece grzeją, wymieniony zawór na pompie vc, wymieniona kompletna listwa cr , nowy filtr paliwa , kompresja dobra po 26bar i nic nie pomaga a błędów brak.