Skocz do zawartości

E46 316i 1.8 115 KM kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Faktycznie wymieniasz uszkodzone cewki czy nie sprawdzasz? Na którym cylindrze? Robisz podmianę z innym cylindrem? Przyczyna może być inna a po prostu zapłon wypada raz na jakiś czas.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tym razem okazało się że to cewka numer 3, wcześniej była 2x numer 1 i raz numer 2 wszystkie używane podobno org z innej E46, podmieniłem tym razem na nowke sztukę i jak narazie bez problemu.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Ok mała aktualizacja auto zrobione po dłuższym postoju wczoraj odebrane. Jeździ. Ehhh nie będę się rozpisywał dodam że wymienione wałki rozrządu, wałek vvt, silniczek vvt, dźwigienki, popychacze, olej + filtr oleju. Auto póki co jeździ. Na garach kompresja 11,5. Jedna usterka nie została usunięta, a mianowicie drgania na stronie kierowcy. Myślałem że winny jest silnik przez tą złą kompresję, ale jednak nie tutaj widocznie leży problem. To tyle w temacie :)
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)
Opublikowano
Hej ja właśnie uporałem się z tematem w moim 316ti. Z tym, że rano nie odpalała trzeba ją było męczyć ale jak już odpaliła to zaczynał migać przez chwilę check engine a potem gasł. Komp mi pokazywał wypadanie zapłonów. Mechanicy oczywiście chcieli ryć mi silnik. Z problemem uporałem się sam. Problemem było niskie ciśnienie paliwa podawane przez pompę. . Koszt u mnie wyniusł 60 zł i 20 min roboty.
Opublikowano
BoskiColo napisz jakie to koszty wymiany w/w części
Opublikowano
  • Autor
Za części wyszło 1750 plus robocizna 750.
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)