Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :roll:

Zauwazylem dzisiaj ze cieknie mi olej przy dyfrze na 99% od strony walu. Bylem w 2 warsztatach zapytac ile by chcieli za wymiane uszczelki lub dyfra

W pierwszym warsztacie pracownik powiedzial ze jezeli przejechalem sie juz bez oleju to jest duza szansa na to ze po wymianie uszczelki i zalaniu oleju dyfer sie rozsypie wiec lepiej wymienic caly dyfer cena 3OOpln +\-

W drugim nic nie wspomnieli o rozsypaniu ale o uszczelce ze po wymianie to kwestia czasu i uszczelka znowu pusci olej 25O-3OOpln

pytanie brzmi kto ma wiecej racji :? :? i co powinienem lepiej zrobic

E46 32Oci 15Okm przedlift

Opublikowano

Zmień warsztaty, to naciągacze :)

Mocno cieknie, czy raczej się poci?

Zmieniam zdanie.... części na aledrogo to ok 150 zł + robocizna ok 100 daje 250... Drogo ;)

Opublikowano

Uszczelniacz. Polecam sprawdzić wymiar i kupić w sklepie z uszczelniaczami. Często takie sklepy sprzedają też łożyska.

Nie kupuj jako uszczelniacz dyfra BMW tylko uszczelniacz o określonym wymiarze w sklepie odpowiednim.

Nie rozumiem dlaczego miałby po pół roku nowy uszczelniacz cieknąć

szukam
Opublikowano
Uszczelniacz na aledrogo 26 zł + przesyłka

Olej 1 l 100 zł + przesyłka... drogo

co to za olej wlałeś że taki drogi?

Opublikowano

olej do zwykłego dyfra w e46 to maks 50 zł za litr także nie wprowadzaj w błąd

chyba że ktoś ma ochotę na ori w serwisie ale i tak dostanie do ręki castrola tyle że w absurdalnie wysokiej cenie

olej o którym piszesz że niby specjalny pewnie był do dyfra o ograniczonym poślizgu

przy uszczelnianiu dyfra polecam zaopatrzyć sie w dwie podkładki aluminiowe pod korki

Opublikowano
Ja u siebie jak wymieniałem olej w dyfrze to zalałem go K2 75W90, butelka 1l tego specyfiku kosztowała mnie bagatela 20 zł :D do dyfra ze szperą zalewa się 75w140, jeżeli taki masz to olej jest nieco droższy, ok 50 - 70 zł za 1 litr.