Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ale ten ekran czym dokładnie się różni ? co w ogóle ma w sobie a co ma tamten ?

Jest inny = czyli potrzebny / pasujący do nawigacji CIC (czyli ma w sobie coś innego. :duh: .

A poza tym to o nawigacjach jest inny rozdział...

Opublikowano
Przedewszystkim jest HD. Jakość obrazu jest o niebo inna, poza tym ma inną rozdzielczość. Pewnie dało by się to ogarnąć kosztem gorszej jakości ale to była by już taka rzeźba w gów... Jak już się za coś zabrał to niech to zrobi tak jak powinno to być. Przecież te monitory nie kosztują kilka tysięcy...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Do tej pory w E9X były trzy rodzaje Navi.

CCC - była to nawigacja bez ośmiufunkcyjnych przycisków pod płytą, bez dysku twardego, montowana do połowy 2007 roku. Występowała wersja business i professional.

CCC - w połowie '07 roku przeprowadzono lifting wyżej opisanej nawigacji, jej sterowanie i komunikacja została przerobiona na sygnał CAN przez co nawigacja zyskała na szybkości, oraz dołożono jej osiem funkcyjnych przycisków. Również występowała w wersji business i professional.

CIC - od około '09 roku została wprowadzona całkowicie zmodyfikowana nawigacja. W wersji Professional posiada ona dysk twardy, mapy 3D i nowy kontroler iDrive z kolejnymi ośmioma funkcyjnymi przyciskami. Wersja business nie różni się niczym od wersji business CCC oprócz iDrive.

iDrive między CIC i CCC jest kompatybilny. Nawigacja CIC odtwarza DVD. Wszystkie wersje professional mają większe monitory od wersji business. W wersji CIC idą dwie różne wersje monitorów do nawigacji professional - jedne z szybką przed monitorem, drugie bez.

W E60 również początkowo szły CCC, pod koniec produkcji weszła CIC.

Monitor pasuja zawsze do E6X i E9X

iDrive pasuje zawsze do E6X i E9X, a w przypadku CICa pasuje jeszcze z serii FXX.

Jednostka już musi być dobrana pod model ponieważ ma inne "czoło" które nie jest częścią wymienną.

Do sprzedania:

Opublikowano

CCC - była to nawigacja bez ośmiufunkcyjnych przycisków pod płytą, bez dysku twardego, montowana do połowy 2007 roku. Występowała wersja business i professional.

CCC - w połowie '07 roku przeprowadzono lifting wyżej opisanej nawigacji, jej sterowanie i komunikacja została przerobiona na sygnał CAN przez co nawigacja zyskała na szybkości, oraz dołożono jej osiem funkcyjnych przycisków. Również występowała w wersji business i professional.

CIC - od około '09 roku została wprowadzona całkowicie zmodyfikowana nawigacja. W wersji Professional posiada ona dysk twardy, mapy 3D i nowy kontroler iDrive z kolejnymi ośmioma funkcyjnymi przyciskami. Wersja business nie różni się niczym od wersji business CCC oprócz iDrive.

Co do Business - mam u siebie nawigację Business w modelu po lifcie, czyli nowy iDrive, mapy na DVD, wyświetla mapy jako grafikę 2D, ale ktoś na forum o nawigacji pisze, że ma nawigację Business (też model poliftowy) z portem USB w schowku do aktualizacji map (nie wiem czy też ma dysk twardy). Czyli wychodzi, że Business CIC jest inny niż CCC (bo zakładam, że u mnie jest jeszcze CCC).

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

map jeśli masz auto z '09 z nowym iDrivem to masz nawigację CIC Business.

A kolega ma to USB w podłokietniku czy schowku?

casanova69 - tak, dopiero CIC ma nowy interfejs graficzny. Nawigacja na ostatnim zdjęciu to CCC po '07. Czytnik DVD owszem jest ale do odczytywania map ( dopiero po rozbudowaniu poprzez tunery itp. można oglądać TV itp. ), a w CICu czytnik DVD odtwarza filmy zawsze w każdej konfiguracji, nie zależnie od tego czy ktoś wzioł tuner TV.

Jeśli masz problem z odróżnianiem CCC po '07 or CICa, to pamiętaj że CIC ma tylko jeden czytnik, a CCC dwa.

Do sprzedania:

Opublikowano

Co do Business - mam u siebie nawigację Business w modelu po lifcie, czyli nowy iDrive, mapy na DVD, wyświetla mapy jako grafikę 2D, ale ktoś na forum o nawigacji pisze, że ma nawigację Business (też model poliftowy) z portem USB w schowku do aktualizacji map (nie wiem czy też ma dysk twardy). Czyli wychodzi, że Business CIC jest inny niż CCC (bo zakładam, że u mnie jest jeszcze CCC).

weźcie mnie, mnie weźcie! Ja mam navi business z wejściem USB w schowku na rękawiczki - a drugie w podłokietniku :) tą modyfikację wprowadzili chyba od września '09. Ciekawe jak duży jest ten twardy dysk i szkoda, że nie można na niego zgrywać muzyki. W każdym razie dzięki tej miłej modyfikacji z jednej strony nie muszę się bawić w płyty DVD, z drugiej zaś nie mam możliwości przetestowania nowych wersji map :/

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
map jeśli masz auto z '09 z nowym iDrivem to masz nawigację CIC Business.

A kolega ma to USB w podłokietniku czy schowku?

Nie mam USB ani w schowku, ani w podłokietniku (i bardzo nad tym faktem ubolewam :)....tzn. w schowku to nie szukałem, ale gdzie on mógłby tam być? jest 23:50, ale zaraz chyba pójdę sprawdzić jeszcze raz :)

Czy Business CIC wygląda tak jak tu:

Bo u mnie wygląda tak: http://www.youtube.com/watch?v=YfoyYU5RUwI.

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
CCC - w połowie '07 roku przeprowadzono lifting
sygnał CAN

jak to sprawdzić, od jakiego miesiąca dokładnie wprowadzono ten lifting?

Opublikowano

weźcie mnie, mnie weźcie! Ja mam navi business z wejściem USB w schowku na rękawiczki - a drugie w podłokietniku :) tą modyfikację wprowadzili chyba od września '09. Ciekawe jak duży jest ten twardy dysk i szkoda, że nie można na niego zgrywać muzyki. W każdym razie dzięki tej miłej modyfikacji z jednej strony nie muszę się bawić w płyty DVD, z drugiej zaś nie mam możliwości przetestowania nowych wersji map :/

A jak wygląda wizualnie Twoja navi? Obejrzyj filmiki, do których linki podesłałem w jednym w wcześniejszych postów...

btw. dziś pytałem w ASO o navi Business z portem USB do aktualizacji map w schowku. Zrobili oczywiście wielkie oczy :)...

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Seria 1 na poprzednim filmiku ma navi CIC Professional.

Monitor CCC jest w obu wersjach taki sam i pasuje wymiennie.

Nie jestem pewny ale wydaje mi się że od III kwartału '07 roku idzie odświeżona navi CCC.

Do sprzedania:

Opublikowano

To w Serii 1 w navi Professional nie ma dużego ekranu (takiego jak w "3")?

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

no ja graficznie i wielkościowi (plus minus) mam taką nawigacja jak w tej jedynce. Mapy są ładniejsze pod względem grafiki aniżeli w poprzednim business (mam porównanie z navi u ojca w piątce '08) i jest możliwość ustawienia widoku z perspektywy - ale brak 3d.

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Opublikowano

no ja graficznie i wielkościowi (plus minus) mam taką nawigacja jak w tej jedynce. Mapy są ładniejsze pod względem grafiki aniżeli w poprzednim business (mam porównanie z navi u ojca w piątce '08) i jest możliwość ustawienia widoku z perspektywy - ale brak 3d.

No to dochodzimy do sedna :)

W takim razie co jest u mnie (auto z 03.2009)? CIC czy CCC? jeśli CIC to czy można zrobić upgrade softu do takiego jak u Ciebie?

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
viewtopic.php?f=91&t=170762 w tym wątku jest tabelka z rodzajami nawigacji.

Opublikowano
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=170762 w tym wątku jest tabelka z rodzajami nawigacji.

No tak, widziałem ten wątek, ale nie jakoś nie skojarzyłem... Przy czym nawigacje Business do 09.2009 są określane jedną nazwą jako M-ASK, ale przecież nie wszystkie są takie same - przed liftem były inne (tylko strzałki)...

Ktoś wie, czym różnią się CIC Mid od CHAMP2?

Pozdrawiam

Mariusz

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, czy ktoś z kolegów sie orientuje czy można wstawić nawigacje business po lifcie do auta przedliftingowego ? Zastanawiam sie nad zamontowaniem nawigacji w mojej e60 i z tego co wiem nawi po lifcie jest sporo lepsza. Ze względu cenowych CIC nie wchodzi w grę
Opublikowano
Dzięki za szybka odpowiedz, czy będzie to wymagało jakiś większych zmian w panelu środkowym czy po prostu wyciągam stare radIo cd i nawi po lifcie dokładnie wpelni przestrzeń. Mam trochę fioła na punkcie estetyki i jak by coś odstawalo strasznie by mnie drażnilo :) a panel nawi po lifcie wyglada odrobine inaczej - jakby większy.
Opublikowano
Do wymiany napewno listwa wokół iDrive, jak również on sam. A kratka wokół navi to nie wiem, bo już nie pamiętam jaki tam jest układ.

Do sprzedania:

Opublikowano
To ja sie dolacze do pytania troche po swojemu, a mianowicie mam e91 z 2006r i navi biznes i czy jest opcja cic wpakowac do mojego auta? jak tak to czy bedzie pokazywalo te wszystkie pierdoly o blaedach, kontrolkach i wszystko co mi pokazuje moja? trzeba cos przerabiac w kablach czy P&P ? nie mowie o kablach laczacych caly zestaw tylko navi-auto . a po ewentualnym sukcesie w upchaniu tego wszystkiego trzeba programowac przez obd? bo opcja o niebo lepszej navi z dvd ,usb i twardym jest bardzo kuszaca tylko teraz czy to idzie polepic...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie w mojej e90 przy wyświetlaczu nie ma żadnej szybki czy to normalne ? Chodzi mi o navi CIC z dyskiem twardym , czy tak ma być ? może ja mam jakiś "ubogi" egzemplarz :)

W e60 przy biusness jest obudowa która chroni wyświetlacz

Opublikowano
Wychodziły dwa rodzaje CIC, z i bez szybki. Ten bez jest nowszy, i według mnie lepszy.

Do sprzedania:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, obszukałem cały internet ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, a mianowicie czy jest możliwość wymiana samego wyświetlacza z navi Profesional do Business. Posiadam widok map w Business a chciałbym mieć większy wyświetlacz :8) Jeśli tak czy wystarczy przełożyć wyświetlacze czy kable też będą inne.
Spolszczenie CCC na PW ;)