Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam niestety do modułu z końcówką 179 z przesuniętą skalą odcięcia wtrysku na 6460, a do sterownika z końcówką 176 niestety nie.

Jak wpadnie mi w oko to Ci wyślę.

Opublikowano

Dziwne jest to, że na forum wyczytałem że prawidłowy

numer to 026 1200 150 :shock:

Czy były montowane różne sterowniki w tych autach?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czym się różniły.

Jeżeli silnik był bez modyfikacji (nie, jak w przypadku M50S1 i M50S2), to różniły się wewnętrzną strukturą (schematem, hardware). Dlstego właśnie miały różne numery. Do tego, do każdego ze sterowników dochodzi jeszcze parę wersji oprogramowania :)

Kai
Opublikowano

Już wiem dlaczego nie mam binarki do motronica o nr 0 261 200 176, ponieważ ECU z tym numerem siedziały w peugeot'ach 405 Mi16 :!:

Tym bardziej jestem zdziwiony, iż kolega posiadający E34 535 poszukuje takiego wsadu. Z moich danych wynika, że w tych autkach siedział bosch motronic 1.3 o nr 0 261 200 179. Możliwe jest również użycie wsadu 0 261 200 150 ale nie słyszałem żeby z takim wychodziły z fabryki. Ja w swojej 735 jeździłem na obydwu kompach i stwierdziłem, że 150 jest żwawszy ale mniej oszczędny z czego wnioskuję, że 150ki były do motorów m30b35 bez katalizatora sprzed 1989r.

peace & love
Opublikowano

To w końcu mam zły ,czy dobry sterownik.

Zbichu jeżeli byś mógł to, podeślij mi tą binarkę.

Czy muszę mieć inny sterownik do niej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

A co sądzicie panowie o przedostanim wsadzie z tej strony http://www.psytronix.org/xo/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=8

czy to jest jakaś przeróbka ?

Pozdrawiam

Mój odczytany z pamięci wsad jest identyczny z B16609.BIN, więc mam podstawy przypuszczać, że są to wsady fabryczne.

Kai