Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatku chcialabym wszytkich pozdrowic !

Jestem kierowca od 6 lat no i jestem Kobieta...

Marzy mi sie cudowne autko BMW E31 , na ktore zbieram od dluzszego czasu , rezygnuje nawet z perfum :)

Znalazlam na stronie autoscout24.de:

BMW 844 rocznik 1998r. / 130tys. KM - koszt: 15 tys Euro..

Jednak bardziej podoba mi sie wyglad modelu Csi niestey na taki mnie nie bedzie stac .. I teraz mam pytanko do kierowcow BMW czy mozna zakupic zderzaki od modelu CSI ... Na co musze uwazac przy zakupie auta , czy jest problem z czesciami i czy jest awaryjne ? w gre wchodzi tylko reczna skrzynia biegow..

Anka [ Callista ]

Dziekuje za Odpowiedzi !!!

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no i jestem Kobieta... rezygnuje nawet z perfum :)

Coś mi tu nie pasuje.

czy mozna zakupic zderzaki od modelu CSI ...

Można.

Na co musze uwazac przy zakupie auta , czy jest problem z czesciami i czy jest awaryjne ? w gre wchodzi tylko reczna skrzynia biegow..

Musisz uważać na skrzynię biegów - w razie awarii automatu szykuj się na megawydatki.

Z częściami problemu nie ma. Wsztskie kupisz w ASO... i tylko tam. Przednie klocki hamulcowe o ile dobrze pamiętam kosztują około 800zł.

Opublikowano

Jak miło widzieć kobietę na tym forum. Jesli potrzeba - chetnie pomoge w zakupie. Jestem z Poznania.

aaaa BTW super nick :cool2: :wink:

Opublikowano

Callisto:

takie 850 to marzenia niejednego faceta, napewno też i dziewczyny, Ty tutaj jesteś prawdziwym przykładem!!! ale czy nie lepiej jakieś e36 w compact?? bardzo fajne autko i moim zdaniem typowo damskie...

pozdrawiam

Opublikowano

skoro kobieta jest napalona na e 31,to niech tak zostanie :idea:

jeszcze po namowach kupi inny model,a pewien jestem,że pociąg do e31 i tak zostanie

Opublikowano
(...) ... ale czy nie lepiej jakieś e36 w compact?? bardzo fajne autko i moim zdaniem typowo damskie...

pozdrawiam

:mrgreen: Chlopie... ty chyba nie masz stazu malzenskiego...

... wiesz co to znaczy gdy kobieta pisze, ze:

... rezygnuje nawet z perfum

To tak jakbys mial pieniadze, zeby zakupic BMW.. ale jednak z jakiegos powodu (niby ciekawszego - chociaz taki "wlasciwie" nie istnieje) nie zakupujesz... :mrgreen:

Moze troche zagmatwane... ale... :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Ja widział bym dziewczyne w z3 coupe :) jest bardziej poręczniejsze od dużego 840.

wszystko to sa uznane steorotypy, mniejszy to poreczniejszy :wink: jezdziles Z3 ? dla mnie osobiscie coupe-tka jest super auteczko, tak pieknie interesujacych autek nie ma duzo, ale jezdzi sie gorzej niz 850-tka. Po pierwsze przy kobiecym mniejszym wzroscie trzeba sie przysuwac do przodu, co daje efekt lusterkowego krecenia glawa w te i we wte. Lusterka sa bardzo blisko, bo sa umieszczone za trojkatnymi szybkami czyli zeby spojrzec w prawe lusterko musisz przekrecic glowe, nie mozesz zobaczyc nic katem oka.

Do tego mocno poszerzone tylnie blotniki sa utrudnieniem przy parkowaniu tz tak sie tylko wydaje w lusterkach ale zanim sie przyzwyczaisz jest to denerwujace.

Z3 ze swoja krotka plyta podwoziowa przerobionym z e30 jest bardzo nerwowe, ma to oczywiscie swoj urok ze trzeba go ciagle pilnowac, trzymac kierownice, szczegolnie jazda zima jest pelna niespodzianek :twisted2: itp ale jak kto lubi :mrgreen:

Dla mnie Osiem w jezdzie jest kulturalniejsze, spokojniejsze, bardziej przewidywalne pomimo swojej wielkosci.

Tak zwane damskie auta sa o tylek rozbic... nawet patrzac na MINI cabrio, kurna co to za kicha... z zamknietym dachem nie mozna wogole zaparkowac, nic ale to nic nie widac i to nie tylko tylu ale i bokow.

Dlatego seryjnie zamontowali PDC, zeby jako tako to zrekompensowac.

To jest oczywiscie moje zdanie ale ja nie lubie malych autek :twisted: i nie lubie jak faceci decyduja za kobiety czym powinny jezdzic i co do nich lepiej pasuje..... bo skad maja to wiedziec hmmm

Anka jak Ci sie podoba, masz mozliwosc... to sie nie zastanawiaj i kupuj autko :cool2:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

Na zlocie jesiennym siebie widziałem w Z4 a Gosię w 760, więc trochę nie bardzo ten stereotyp z damskimi autami działa :) (fakt, Z4 jest mocnym samochodem, ale znacznie mniejszym od autobusu jakim jest siódemka). Poza tym wystarczy spojrzeć na kierowców SUVów i terenówek w większych miastach... ;)

Callisto, co do E31 to warto by było, żebyś się określiła na czym Ci konkretnie zależy. Chodzi mi o to, że to nie jest auto, które ma świetne osiągi 0-100, nie zbiera się tak fantastycznie z samego dołu itp. To jest za ciężkie auto na takie zabawy. Za to przyspieszenia "autostradowe" są bardzo przyjemne - ten wóz został stworzony dla jazdy po trasie.

Opublikowano

E31 840i z końca produkcji, z 6-biegową skrzynią :?:

Według mnie, trudno lepiej wybrać :cool2: :cool2:

BTW,

Jule, miło widzieć Cię po 2-miesięcznej przerwie.

A już zaczęliśmy się niepokoić...

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Ze zderzakami od CSi (ktore osobiscie mi sie nie podobaja :? ) moze byc problem. Pozostaje ewentualnie zakup nowych w ASO :)

Zadbane osemki sa zaryzykuje bezawaryjne, nie ma jakis wiekszych typowych wad. Z nowymi czesciami nie ma problemow, z uzywanymi jest juz troche gorzej...

Opublikowano
BTW,

Jule, miło widzieć Cię po 2-miesięcznej przerwie.

A już zaczęliśmy się niepokoić...

jestem wzruszona :oops: :mrgreen: u mnie w chalupce dochodza do konca a jak wiadomo wykonczeniowka wykancza :twisted:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

Moja zona na poczatku chciala miec E36 Compact. A potem ja niesmialo pokazalem jej E23 732i i... zakochala sie w niej od pierwszgo wejrzenia.

W tej chwili jest dumna wlascicielka tego wlasnie samochodu i jezdzi jej sie nim fantastycznie. To, ze kobiety jezdza tylko i wylacznie malymi samochodami, to tylko stereotyp, ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia, jak zreszta kazdy stereotyp.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dziekuje za cenne rady , a w szczegolnosci za propozycje pomocy w doborze auta.. i Prosze mnie nie odstraszac :nienie: bo jest to najpiekniejsze BMW !

i wreszcie pokazalabym [ STOJAC NA SWIATLACH ] usmiechnietym faceta co potrafia kobiety w 850 ( najlepiej CSI ) ;);)

Aha :

Co do nicka to rzeczywscie jest to rodzaj meski , no coz jakos tak wyszlo ;):)

Ps. Klocki hamulcowe znalazlam za 80euro na ebay.de wiec jakos to zniose...

Za Compaktami nie przepadam - nie sa brzydkie ale tez nie piekne tzn - normalne a ja szukam czegos wiecej..

Pozdrawiam Was Goraco Anka

Opublikowano

A co do Cabrio to tylko F355 z 1999r ( jezdzilam jako kierowca z dachem w Monaco - 30 min. !!! za darmo na pokazie ferrari ) :mrgreen: JEST LEPSZE OD KAZDEGO FACETA !!!!! to najpieknieszy samochod swiata , jest to jedno z najlepszych wspomnien w moim zyciu - jest wart naprawde swojej ceny...

Skoro juz o tym mowa to sprzedam nerke za 70tys euro [ :oops: ] Wiek 29 ;)

Opublikowano
i wreszcie pokazalabym [ STOJAC NA SWIATLACH ] usmiechnietym faceta co potrafia kobiety w 850 ( najlepiej CSI ) ;);)

No właśnie niekoniecznie. Do tego celu lepsza byłaby jakaś Mka.

Opublikowano
M-ka ... czyli cos z BMW model M czyli motoryzacyjna smietanka silnikowa :8)
Opublikowano

Jesli chodzi o kobiety w aucie to ja bardzo lubie jak moja Mama jezdzi siodemka :D Wyglada w niej zarabiscie :8)

Aniu nie zastanawiaj sie tylko kupuj osemke i nic innego :cool2: Jak kupisz to zrobimy osemkowy spocik :mrgreen:

Ps klocki hamulcowe w zeszlym roku kupilem za 250zl (Ferodo Premium - podobne jakies z wyzszej polki).

Opublikowano

No wlasnie ! czyli wychodzi , ze czesci nie osiagaja astronomicznych cen..:) a

To Teraz prosze o wypowiedz na temat silnikow ...:)

4.0 , 4.4 , 5.0 , 5.4 ????????

Pozdrawiam Anka

Opublikowano
Wszystkie sa dobre z przewaga 4.4 i 5,4. Polecam 5.4 (pomijajac CSi :wink: ) Ewentualnie jeszcze Alpina B12 350/416KM :8)