Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dodaj sobie jeszcze korozje,znajomy sprowadzil ladnego MB124 po powodzi...Po roku prosilem go ,zeby nie parkowal kolo mojej beci ,bo balem sie ze rdza przerzuci sie nia :mad2: Doslownie bylo slychac jak go chrupie

2FST4U
Opublikowano

Odpusc sobie zalany przez wode samochod. Jezeli samochod byl zalany slodka woda to pol biedy jesze jakos da sie tym jezdzic. W przypadku slonej rdza zje caly samochod blyskawicznie.

Chyba lepiej kupic rozbity niz zalany. :cool2:

Opublikowano

Zdecydowanie NIE :!: :!: :!:

Jaka to okazją by nie była, to nie warto. Chyba, że na części, dla domumentów itp. Takie auto nadaję się na szrot. BMW to samochód, a nie łódż podwodna.

W tamtym roku miałem okazję kupić E36 325tds 95r. za 7500zł, zarejstrowaną w Polsce, właśnie po powodzi. Całe szczęście odpuściłem sobie, bo włożyłbym w nią do tej pory drugie tyle i miał złoma.

Kupisz samochód po powodzi, to gwarantuję:

1. problemy z elektroniką

2. fetor w środku

3. wszechobecną korozję (bezwzględu na rodzaj wody jaką była zalana)

4. usterki mechaniczne (wymycie smarów, zniszczenie uszczelek, łożysk itp.)

NIE PAKUJ SIĘ W TAKIEGO ZŁOMA :nienie:

Opublikowano

W aucie znajomego, kupionym po powodzi zdefektowała skrzynia biegów, łozyska się pozacierały.

Po powodzi to tylko terenówkę starego typu. One przystosowane są do powodzi co weekend.

Opublikowano
Tylko i wyłącznie na części i też zalezy za jaką cene bo części też mogą być "wypłukane" i nie nadajace się do użytku.Zależy jak długo stał i jak go że tak powiem "myło"
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Na wszystkie możliwe usterki: elektryczne, elektroniczne,mechaniczne itd.

musisz być przygotowany.Pozdrawiam,zbylak.

Opublikowano

za rzadne skarby nie kupuj auta po powodzi !!!

ogladalem kiedys bmke do kupienia w niemczech po powodzi i powiem ci ze takie auto jest dobre tylko na czesci

niewiem ile czasu ta bmka co ja ogladalem byla po powodzi ale rdza przezarla podluznice w takim samochodzie mozna sie zabic ale z zewnatrz tak ja zrobili ze lala byla

Opublikowano
jak w temacie mam możliwość kupna naprawde ladnej e-36 coupe jednak po powodzi, dopiero przywieziona jeszcze nie prana

co na jakie defekty moge liczyc po kupnie tego auta

Daj sobie spokoj z czyms takim... :mad2:

za żadne skarby nie kupuj auta po powodzi !!!

ogladalem kiedys bmke do kupienia w niemczech po powodzi i powiem ci ze takie auto jest dobre tylko na czesci

niewiem ile czasu ta bmka co ja ogladalem byla po powodzi ale rdza przezarla podluznice w takim samochodzie mozna sie zabic ale z zewnatrz tak ja zrobili ze lala byla

Wlasnie... :hand:

Chcesz zyc :?:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

kolega kiedys kupil vw golfa 3 po powodzi - samochod byl zalany do polowy i stal w wodzie ok pol dnia

nie mial zadnych problemow z korozja !!! jedyne co wymienil to cala tapicerke , poniewaz fotele zaczely sie po kilku miesiacach sypec - pozaty byl bardzo zadowolony z auta i nie mial z nim zadnych problemow ....

jednak z bym sie bal kupic auto ktore bylo zalane niewiadomo jak i niewiadomo ile stalo w wodzie - woda mogla sie dostac np do silnika i ktos mogl tak jezdzic ...