Skocz do zawartości

auto po powodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trzeba poważnie sie zastanowić czy warto bo według mnie NIE
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Witam

Dodaj sobie jeszcze korozje,znajomy sprowadzil ladnego MB124 po powodzi...Po roku prosilem go ,zeby nie parkowal kolo mojej beci ,bo balem sie ze rdza przerzuci sie nia :mad2: Doslownie bylo slychac jak go chrupie

2FST4U
Opublikowano

Odpusc sobie zalany przez wode samochod. Jezeli samochod byl zalany slodka woda to pol biedy jesze jakos da sie tym jezdzic. W przypadku slonej rdza zje caly samochod blyskawicznie.

Chyba lepiej kupic rozbity niz zalany. :cool2:

Opublikowano

Zdecydowanie NIE :!: :!: :!:

Jaka to okazją by nie była, to nie warto. Chyba, że na części, dla domumentów itp. Takie auto nadaję się na szrot. BMW to samochód, a nie łódż podwodna.

W tamtym roku miałem okazję kupić E36 325tds 95r. za 7500zł, zarejstrowaną w Polsce, właśnie po powodzi. Całe szczęście odpuściłem sobie, bo włożyłbym w nią do tej pory drugie tyle i miał złoma.

Kupisz samochód po powodzi, to gwarantuję:

1. problemy z elektroniką

2. fetor w środku

3. wszechobecną korozję (bezwzględu na rodzaj wody jaką była zalana)

4. usterki mechaniczne (wymycie smarów, zniszczenie uszczelek, łożysk itp.)

NIE PAKUJ SIĘ W TAKIEGO ZŁOMA :nienie:

Opublikowano

W aucie znajomego, kupionym po powodzi zdefektowała skrzynia biegów, łozyska się pozacierały.

Po powodzi to tylko terenówkę starego typu. One przystosowane są do powodzi co weekend.

Opublikowano
Tylko i wyłącznie na części i też zalezy za jaką cene bo części też mogą być "wypłukane" i nie nadajace się do użytku.Zależy jak długo stał i jak go że tak powiem "myło"
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Na wszystkie możliwe usterki: elektryczne, elektroniczne,mechaniczne itd.

musisz być przygotowany.Pozdrawiam,zbylak.

Opublikowano

za rzadne skarby nie kupuj auta po powodzi !!!

ogladalem kiedys bmke do kupienia w niemczech po powodzi i powiem ci ze takie auto jest dobre tylko na czesci

niewiem ile czasu ta bmka co ja ogladalem byla po powodzi ale rdza przezarla podluznice w takim samochodzie mozna sie zabic ale z zewnatrz tak ja zrobili ze lala byla

Opublikowano
jak w temacie mam możliwość kupna naprawde ladnej e-36 coupe jednak po powodzi, dopiero przywieziona jeszcze nie prana

co na jakie defekty moge liczyc po kupnie tego auta

Daj sobie spokoj z czyms takim... :mad2:

za żadne skarby nie kupuj auta po powodzi !!!

ogladalem kiedys bmke do kupienia w niemczech po powodzi i powiem ci ze takie auto jest dobre tylko na czesci

niewiem ile czasu ta bmka co ja ogladalem byla po powodzi ale rdza przezarla podluznice w takim samochodzie mozna sie zabic ale z zewnatrz tak ja zrobili ze lala byla

Wlasnie... :hand:

Chcesz zyc :?:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

kolega kiedys kupil vw golfa 3 po powodzi - samochod byl zalany do polowy i stal w wodzie ok pol dnia

nie mial zadnych problemow z korozja !!! jedyne co wymienil to cala tapicerke , poniewaz fotele zaczely sie po kilku miesiacach sypec - pozaty byl bardzo zadowolony z auta i nie mial z nim zadnych problemow ....

jednak z bym sie bal kupic auto ktore bylo zalane niewiadomo jak i niewiadomo ile stalo w wodzie - woda mogla sie dostac np do silnika i ktos mogl tak jezdzic ...