Skocz do zawartości

Problem z chłodnicą wody wyciek ze zbiorniczka !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem od pewnego czasu zauważyłem małą plame pod swoim autem okazuje sie ze cieknie z chłodnicy wody zawiozłem ją do zrobienia okazało sie że zbiorniczek jest nadpieknięty klejenie podobno nic nieda czy można dostać sam zbiorniczek czy musze całą chłodnice kupić ?????? Może uderzyć do serwisu. Bmw E-36 1,6i rok 1991
Opublikowano
Zbiorniczek przymocowany jest na stałe, także ewentualnie wymiana chłodnicy. O serwisie zapomnij bo to masakryczne ceny, kup używkę, koszt między 150-300zł. Ja osobiście nie wierzę w to, że nia da się tego skleić. Są zakłady zajmujące się kompleksową naprawą chłodnic i dziwi mnie to, że ten w którym byłeś nie chce się tego podjąć. Miałem kiedyś taką samą sytuację jak Ty. Wsypałem proszku uszczelniającego i jeździłem tak rok. Dopiero ostatnio kupiłem ładną chłodnicę i wymieniłem. Może zdania na temat takich specyfików są podzielone, w moim przypadku zdało to ezamin naprawdę świetnie.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Tak jak kolega Lukasz mowi, niestety ciezko bedzie z klejeniem, nawet jakby dalo rade to watpie aby wytrzymalo cisnienie jakie tam jest (o ile sie nie myle to 6 atmosfer), wiec by nie wytrzymalo...Generalnie nowa chlodnica. U mnie cieknie ale z chlodnicy troszke, a raczej saczy sie. Chcialem pospawac ale majstry powiedzieli plastik+aluminum=nie da rady...POWODZENIA :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

mialem ten sam problem w e30 1.6 m40.Klejenie nic nie dało.Kupiłem uzywke za 180 zł,jezdze juz pół roku i do tej pory jest ok :D

Pzdr.Prosiak.

Opublikowano

Jeżeli jest to tylko pęknięty zbiorniczek to bez problemu możesz zakupić nowy - zwróć uwagę aby były nowe oringi, ewentualnie domów.

Jeżeli zaś pęknięty będzie boczek chłodnicy to niestety wymiana na drugą. Jak koledzy wspomniali, używkę dostaniesz za niewielkie pieniądze.

Opublikowano

Witam

Podpisuję się pod wypowiedzią robertbmw, zbiorniki wyrównawcze są wymienialne, przy zalożeniu sprawnego należy wymienić dolny oring, aby szczelność była 100%. Mialem problem z chlodnicą, ale u mnie poszly żebra więc nic się nie dalo zrobić. Chłodnice starą sprzedalem bo ktoś potrzebował zbiornik wyrównawczy. Po kontakcie z gosciem powiedzial że wszystko spasowalo i nic nie cieknie. Więc jak to tylko zbiorniczek u ciebie padł to wystarczy go wymienić, chyba że kupisz w dobrej cenie całą chłodnice. Ja za nową firmy Behr zapłaciłem 440 zł

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

Witam.

Dzięki za odpowiedzi wczoraj gadałem z kumplem i mówił że gdzieś ma taką chłodnice z auta powypadkowego i twierdzi ze zbiorniczek jest okey. Mam jeszcze jedno pytanie firma która rozbierało mi chłodnice twierdzi że są dwa rodzaje zbiorniczków ??? Czy to prawdaa ???