Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bardzo cieżki problem jak dla mnie sprawa wyglada tak : zamontowałem nowe głośniki do swojej e30 w orginalne miejsca oczywiscie 13 http://www.allegro.pl/item116731729_nowy_mocny_zestaw_lanzar_13_cm.html graja dobrze ale maja straszne dragania wszystko lata każda blaszka od blachowkreta stuka i wiele innych żeczy jak załatwic ten problem ktos miała taki problem??
Opublikowano
musisz je dobrze przymocowac i najlepiej wygluszyc jakas matą wtgluszajaca okolice glosnika. Wszystko to musi byc bardzo stabilne! Tak to jest przy midbasowych ktore dosc ostro drgaja a do tego czasem dosc nisko graja. Ja mam taki problem z polka w bagazniku przy subie. Masakra i ciezko cos z tym zrobic, ale jakos daje rade.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A próbowałeś wykleić głośniki taką taśmą podwójną w miejscu gdzie się styka głośnik z blachą? Wtedy jak dociśniesz to wszelkie drgania będzie tłumić ta dość gruba taśma.
Opublikowano

wiec tak:

posłuchaj co drga. samo wygłuszenie okolic głosnika nic nie da.

jesli masz jakies blaszki ktore lataja to wez nowe wkrety i mocno dokrec, to nie drgaja okolice głosnika tylko drzwi, tapicerka na nich itd... a wiec podstawa to rozebrac wszystko i skrecic od nowa, a jak to nie pomoze do konca to silikon... tylko bez przesady.

Słuchaj, dociskaj i wyczaisz co drga a co nie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak walnie mocniejszym basem i jest masakra to posłuchaj co sie trzesie i zrob cos (dokrec, wygłusz, podloz cos gdzies itd.)