Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.mam takie pytanie lub prośbę o pomoc.posiabam bmw e39 z 96 roku z silnikiem m52 b20 i sprawa wyglada tak ze po przejechaniu jakiegoś odcinka kilometrów lub do pełnego rozgrzania w silniku zaczyna coś cykać .cyka na wolnych i po przebazowania .ciezko powiedzieć z której strony bo obojętnie jak stanę to odgłos jest taki sam.moze ktoś miał już taki problem i jakoś sobie z nim poradził
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po rozgrzaniu może stukać panewka na korbie, albo góra na głowicy, wrzuć jakiś krótki filmik z tego cykania
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odepnij wtyczkę od zaworu disa, dźwięk podobny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to mi wygląda na głowicę, na korbę coś za cicho. Dodawałeś gazu, jak się ten dźwięk zmienia z obrotami?

Jeżeli puka korba, to po dodaniu gazu jak schodzi z obrotów jest taki krótki moment przed obrotami jałowymi gdzie na ułamek sekundy cichnie, tak jak np. na tym filmie:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powinno się pogłębiać, nagraj film jak się zmieniają obroty, ale jak cichnie tuż przed wolnymi obrotami, to korba
Opublikowano
Witam.wsluchalem się teraz dobrze jak to u mnie jest i film nie jest potrzebny gdyż po rozgrzaniu auta i momentu kiedy zaczyna się ten odgłos jest taki sam i nie przestaje wogole.nawt kiedy dodaje gazu jak schodzi z obrotów czy na biegu jałowym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
popatrz na korekcje cylindrów (np.Inpa) jeżeli szklanka tak puka to otwarcie zaworu nie będzie pełne na tym cylindrze, i sterownik będzie próbował to korygować, można oczywiście podnieść dekiel i ją zlokalizować, ale to już raczej mechanik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jesteś w stanie samodzielnie rozpiąć rozrząd i zdemontować wałki rozrządu?

ustaw sprawdzany cylinder w pozycji pracy i przyciśnij każdą szklankę, uszkodzona będzie pod naciskiem siadać

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.troche długo mnie nie było ponieważ auto było u mechanika zostały wymienione wszystkie szklanki popychaczy niestety bez efektu dalej jest to samo?jezeli nie robi tego góra czy może być coś nie tak z dołem?