Skocz do zawartości

trzy diody inspekcji i auto gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z odpaleniem 318is E36. Jeszcze wczoraj kiedy 4 zielone diody się paiły było ok. Dzisiaj w mieście odpalam i pokazały się 3 środkowe a auto nie chciało odpalić. Musiałem dodać gazu aby nie zgasło i tak dojechałem do domu. Ponowne próby odpalenia kończą sie tym samym, auto gaśnie. Proszę pomuszcie :modlitwa:
Opublikowano

Te diody nic nie maja do tego ze nie mozesz odpalic autka. To tylko czysty przypadek.

Moze masz gaz i ci wystrzelil??

Sprawdz rury dolotowe powietrza moze jest tam gdzies nieszczelnosc.

Opublikowano
  • Autor
nie nie mam gazu, benzyna
Opublikowano
  • Autor
Może chodzi o olej???
Opublikowano
  • Autor
Zauważyłem, że jeżeli trzymam gaz do momentu aż zniknie inspekcja auto już nie gaśnie, jęzeli puszczę gaz wcześniej niż inspekcja zgaśnie auto nie odpala. Help :mad2:
Opublikowano
Spróbój skasować inspekcję !Jest na forum!Jeśli to nie pomoże jedz na kompa ,pzdr.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odpowiedź Racing. Tak zrobię.
Opublikowano

Kontrolki inspekcji nie mają nic wspólnego z problemami z odpalaniem czy gaśnięciem silnika, możesz zdemontować licznik i jeździć bez problemu.

Spełniają one funkcje WYŁĄCZNIE informacyjną.

Opublikowano
  • Autor
Witam .Dzisiaj byłem w serwisie. Gość podłączył auto do kompa i okazało się, że to przepływomierz. Boshowa sprawa :? 1200zł za wymianę. Czy to dużo????
Opublikowano
Witam .Dzisiaj byłem w serwisie. Gość podłączył auto do kompa i okazało się, że to przepływomierz. Boshowa sprawa :? 1200zł za wymianę. Czy to dużo????

Drogo, Poszukaj np.na allegro a napewno znajdziesz taniej :)