Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bez przesady ;)

Sprawa z korekcjami wygląda tak:

- Silniki N47/57: działa kabel i BT

- Silniki M47/57: po kablu działa, bo BT nie działa:( Może tak być, że standardowy protokół ELMa nie potrafi poradzić sobie z odczytem korekcji. Proszę o cierpliwość badam temat.

tak na odpalonym sprawdzałem.... myślę ,że nikt nie oczekuje nie działa ma być na już, tylko informuje, że tak się dzieje i cierpliwie czeka apka super :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po kliknięciu "Wtryskiwacze" pojawia się informacja że dopuszczalne jest +/-5mg. Jeśli macie lepszą wiedzę dajcie znać to wrzucę info do apki.

Tylko, że już w okolicy +/-3 w r6 silnikiem będzie konkretnie rzucało a w r4 już przy +/-2. Jeżeli korekcje są powyżej 1 to już trzeba interesować się tematem a w okolicy 2 już na pewno reagować, wartości powyżej 3 to już dramat a co dopiero niecałe 5, ten kto wymyślił te widełki nie wiedział raczej co robi. Lepiej nie dorobić się dziury w tłoku :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Hej @pawelgawel

U mnie wtryskiwacze wyglądają tak a ja jestem zadowolony

3lunDOU.png

Z tego co ja wyczytałem to pierwsze by suma wszystkich wtryskiwaczy wynosiła jak najbliżej wartości "0"

Wartości do 1 - wtryskiwacz dobry

Do 2 nie najlepszy ale jest ok

Do 3 pogranicze zrób test przelewowy i raczej szukaj nowego

Od 3 do 5 koniecznie test przelewowy unikaj jeżdżenia

I widziałem też powyżej 5 dochodzące do 6 i tu było napisane ponownie test przelewowy i nie jeździć już samochodem

Ps. Wszystkim przypominam aby pozostawić 5 gwiazdek w Google Play i stosowny komentarz pod aplikacją

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w N47 korekty wtryskiwaczy też pokazuje bez problemowo.Super sprawa :cool2:

9tbmPuo.png

Mam pytanie kodów usterek - wygląda,że błąd dotyczy skrzyni (GEARBOX). Skrzynia działa bez zarzutu i Carly nic związanego ze skrzynią nie wykazuje. co ten "błąd" może oznaczać?

vQhidQm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E87 z silnikiem N47, też wszystko działa, oprócz skrzyni, no i DPF, bo mam go wyciętego. Korekcje działają super:D
Opublikowano

Można, tylko trzeb napisać na do mnie na priv żeby nie zaśmiecać wątku ;)

Uruchomiłem korekcje wtrysków na M47 przez Bluetooth (wersja 1.46). Instalujcie aktualizację.

Widzę że w M47 przez bluetooth często występują problemy z komunikacją tzn pojawia się ''-1' lub 'No response...', Jako że mam już sterownik na testy to postaram się coś z tym zrobić.

Opublikowano

U mnie wygląda to tak. Pierwszy pomiar po 20 kilometrach autostrady. Wtrysk (4) +1

2 godziny postoju I 20 kilometrów autostrady. Wtrysk (4) +0.4-0.5

Co mam o tym sądzić?

Sprawdzane na M47 na kablu oryginalnym od Carly. 312f877132beadbe4d36d930d0d92b83.jpge2e2c52ca89fe047cdc2096aaf58bafc.jpg

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witajcie.Czy jest ktoś na forum kto używa adaptera od carly bluetooth i btool,czy to współpracuje.

Niestety u mnie się nie łączy. Mam "wtyk" drugiej generacji, android identyfikuje bluetooth, ale z poziomu aplikacji jest brak połączenia.

Z ciekawości próbowałem z T**e i łączył się bez problemu.

Opublikowano

Niestety u mnie się nie łączy. Mam "wtyk" drugiej generacji, android identyfikuje bluetooth, ale z poziomu aplikacji jest brak połączenia.

Z ciekawości próbowałem z T**e i łączył się bez problemu.

Dzięki o to mi chodziło

Opublikowano (edytowane)
Kody wysłane na pw. Dajcie koniecznie znać jakie wraażenia.

Są jesze jacycś chętni?

Propozycja jest nadal aktualna? ;)

Chetbie sprawdzę o ile nie bedzie problemów z połączeniem na k+dcan viakena z M57N w e46. Fajnie, ze znalazł sie ktoś w Polsce kto tworzy taką appkę. Co prawda programistą nie jestem, ale po Informatyce na Polibudzie, więc mając trochę wiedzy tematycznej chętnie pomogę chociażby w testach.

Głównie interesują mnie korekcje wtrysków, bo mam z tym małą zagwostkę używając INPY, ISTY itd. itp.

Edytowane przez andpaw88
Opublikowano

Panowie info do wszystkich, którzy mają Carly4BMW na pokładzie.

Catrly działa w tle i może blokować adapter. Nie trzeba go odinstalowywać. Wystarczy wymusić zatrzymanie: Telefon > Ustawienia > Aplikcje > Carly > Wymuś zatrzymanie.”

Pawelgawel; podziękowania za pomoc.

Opublikowano
Cały czas aktualne. Niestety w e46 jest starszy DDE5, ale to nie problem bo mam właśnie taki sterownik na testy. W weekend dodam obsługę starszych M47/57.

Ooo widzę że kolega z Poznania, to w razie problemów możemy się spotkać.

Pewnie, żaden problem. Mam u siebie D50M57A1 - testować mogę jak najbardziej.

Z innej beczki - kto jest w stanie powiedzieć mi dlaczego pm ktore piszę trafiają do katalogu do wysłania a nie do wysłanych? Zaraz mnie cos strzeli...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zainteresowany odczyta wiadomość to będzie w wysłanych.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.