Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

panowie pisze bo właśnie dowiedziałem się, ze rozsypał mi się katalizator w e90 330i, pytanie brzmi czy usuwać środek czy wkładać nowy? :mad2:

Opublikowano

Z ciekawości skąd wiesz, że katalizator ci padł? i który bo masz dwa, jaki przebieg? Pokazało ci jakieś błędy katów?

Jeżeli to katalizator/y to na twoim miejscu w zależności od posiadanej gotówki wybrałbym trzy opcje:

1. kupił bym albo używane katy ( tylko ten który padł) albo cały używany kolektor z dwoma katalizatorami z rozbitego auta z rozsądnym przebiegiem (może od angola, tylko trzeba sprawdzić na realoem czy części te same)

2. rozeznałbym się w temacie regeneracji katalizatorów.

3. kupiłbym nowy sportowy kolektor bez katów AA Headers, Supersprint lub coś innego dobrej firmy.

Eibach Pro Kit, Rev Motoring Silicone Intake Hose, Kolektory Turbo Works, Performance Intake, Milv's: +1mm Modified Intake Lift Valvetronic Supports, Program BPC.
Opublikowano

przebieg to 260k.

rok temu juz wysypałem z niego sporo srodka a teraz jak mechanik zerknal w kanale na odpalonym aucie to powiedział, ze prawdopodobnie do wymiany ale jeszcze to sprawdzi i jutro da znac, pytam bo to zazwyczaj kosztowne sprawy sa :(

błędów nie wywalił ale jest asymetria na korektach, do 30% róznicy na sondach przed kata a to chyba sporo...

Opublikowano
dziwne te wskazania sondy, może właśnie to upaliło katalizator? różnica składu mieszanki która mu wyskoczyła z jakichś względów - układ zapłonowy, kompresja itp itd co do katalizatora - spotkałem z 2 autami z wyciętymi - słabo jeżdziły, duzo palily i waliły błędami (kolekcja chyba 6 albo 8 błędów)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
słabo jeżdziły, duzo palily i waliły błędami

Jak ktos nie umie w programie tego zrobic to bedzie walil bledami ale co ma kat do reszty?

błędów nie wywalił ale jest asymetria na korektach, do 30% róznicy na sondach przed kata a to chyba sporo...

Sporo ale jak zapchany kat to normalka.Odepnij uszkodzony katalizator i zrob pomiar-powinno byc ok

W zeszlym roku dorabialem katalizatory do S klasy -za dwa zaplacilem 1600

Firma byla z okolic Szczecina -moge poszukac namiar chyba ze znajdziesz cos w twoich okolicach jesli bierzesz pod uwage taka opcje

Opublikowano

W zeszlym roku dorabialem katalizatory do S klasy -za dwa zaplacilem 1600

Firma byla z okolic Szczecina -moge poszukac namiar chyba ze znajdziesz cos w twoich okolicach jesli bierzesz pod uwage taka opcje

Dzięki, raczej poszukam używek i nie będę ich usuwał...