Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

to moj pierwszy post. Chce zmienic naglosnienie w samochodzie z oryginalnego na hertza. Na przod 13cm DSK 130 a na tyl 6x9 na dystansach DCX690 no i do tego wzmacniacz. I tu sa dwa pytania:

1. Jaki najlepiej wzmacniacz? Po kupieniu tych glosnikow nie duzo mi zosatnie na wzmacniacz :( wiec jakis tanszy moze mi polecicie? Radio mam dobre.

2. Czy zmieniac trzeba ogablowanie do tego sprzetu czy wystarczy mi takie jak jest?

DZIEKUJE I POZDRAWIAM!!1

Opublikowano

wzmacniacz 4 kanałowy najlepiej jakiś firmowy,(wybór jest ogromny i ceny też),jak dużo nie masz to może jakiś uzywany?

co do okablowania to ja dałem nowe o odpowiedniej średnicy (stare kabelki były cienkie a co nowe to nowe i wtedy 100% pewnosci dzwięku.

Ja mam wzmak sony 4 kanałowy na głosniki w aucie i 2 kanałowy Gelhard na zabudowany głosnik niskotonowy do tego procesor dźwieku i jest nieźle.

Opublikowano

1.Jaki najlepiej wzmacniacz? Po kupieniu tych glosnikow nie duzo mi zosatnie na wzmacniacz :( wiec jakis tanszy moze mi polecicie? Radio mam dobre.

2. Czy zmieniac trzeba ogablowanie do tego sprzetu czy wystarczy mi takie jak jest?

Zalezy iel masz kasy na wzmacniacz. Podaj kwote to postaram sie dobrac cos odpowiedniego. Upewnij sie ze radio ma wyjscia na wzmacniacz. Polecam cos z magnata badz monacora albo i blaupunkt.(ceny ok 400zl)

Co do okablowania to przydaloby sie cos z wiekszym przekrojem.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

ja wlasnie kikla dni temu wstawialem do tylu hertze dcx 690 na dystansach z allegro i teraz bede zmieniac przod wlasnie na dsk 130;] radio alpine cde 7860r 4x45 ladnie sobie radzi z tymi glosnikami nawet bez wzmacniacza, wiec jak narazie nie masz kasy na konkretny wzmacniacz to mysle ze warto poczekac i odlozyc na cos lepszego, i tak bedziesz zadowolony z dzwieku.

a co do kabelkow oryginalnych to moze ktos wie ktory to plus a ktory minus? na tyl ida 2 zolte z czerwonym i szarym paskiem i 2 niebieskie z takimi samymi paskami.

Opublikowano
ja niestety mam juz kabelki wymienione na nowe. Myslalem ze stare zostaly ale przypomnialo mi sie ze jak kupilem autko to ktos to zrobil bardzo nieproesjonalnie i wprowadzil przewod ktory byl w 4 miejscach laczony. A wiec musisz je podlaczyc na oko zw wskazaniem na czerwony pasek na plus.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Dobra panowie dzieki.

Bylem na urlopie dlatego nei pisalem

No wiec mam glosniki jednak JBL na przod GTO507C a na tyl GTO927. Przod kosztowal 419 a tyl 299zl. Gra to ladnie ale jednoczesnie kiepsko bez wzmacniacza :( no i teraz jest poroblem jaki zmacniacz :( Kaski mam troche :) No a glosniki sa 2omowe i przod 55RMS maks 130W a tyl 100RMS maks 300W no to wzmak musi byc dobry chyba do tego nie? Aha przod ma 91Db a tyl 94Db. Co polecacie? Kable tez wymienie

Opublikowano
musisz kupic wzmak 4 kanalowy. 2 ohmy nic nie robia bo zawsze mozna polaczyc je w szereg i da nam 4 ohmy na jeden kanal. Tylko ze zawsze jest duzo lepiej jak na kazdym kanale jest jeden glosnik. Ale wzmaki sa tez stabilne na 2 ohmy(musi pisac przy instrukcji) Do 500zl mysle ze powinienes juz cos znalezc pod niego. Moze jakis magnat!? A moze Lanzar(Magnat raczej lepszy;)) Chyba ze z wyzszej polki np Audison za ok 700zl. Zalezy od twojej kasy. Pod wzmakiem bedzie gralo o niebo lepiej!! Tylne tez sa na 2 ohm?? Szkoda ze nie 4 bo wtedy lepsza jest kontrola..

www.bts-bmw.pl