Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pozdrawiam wszystkich.

Przegladam to forum od 2 miesiecy co zaowocowalo w końcu decyzją o zakupie BMW, borykalem sie z problemem jakiej klasy kupic te auto. Po wielu godzinach spedzonych na czytaniu opinii o tym aucie, padl wybór na E32. Na samochodach znam sie tyle co na moim "maluchu" ktory dokonuje żywota. Zwracam sie z prośbą do doświadczonych kolegów:

co sądzicie o tym aucie?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1357122

Bede wdzieczny za opinie. Pozdrawiam

Opublikowano

Może ja trochę pomogę. Jak ktoś pisze w ogłoszeniu "kozackie" to nawet go nie oglądam, wiele mówi o właścicielu i użytkowaniu auta. A już po przeczytaniu ogłoszenia ręce opadają:

SUPER BMW 730i "KOZACKA - PEŁNA OPCJA"

AUTKO MA WSZYSTKO TO CZEGO DUSZA MOZE ZAPRAGNĄĆ!!!

MOŻE I INNE AUTA TEŻ MAJĄ PEŁNE WYPASY ALE PRESTIŻ NA DRODZE I POSTRACH WŚRÓD MOCHEROWYCH BERETÓW BUDZI TYLKO BETA 7!!!

Wracając do ogłoszenia to Sprzedający trochę oszukuje, to nie jest pełne wyposarzenie:

AUTKO POSIADA BARDZO BOGATE WYPOSAŻENIE:

- ABS-DZIAŁA REWELACYJNIE (A niby dlaczego ma nie działać?)

- ASC

- SKÓRZANA TAPICERKA-CZARNA-STAN IDEAŁ

- WSPOMAGANIE KIEROWNICY

- KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA-DWUSTERFOWA-DZIAŁA W 100% (swieżo dobita)

- INSTALACJA GAZOWA (butla 80l) Ciekawe jaka ta instalacja :/

- CENTRALNY ZAMEK NA PILOTA

- ANTYNAPAD SCORPION

- AUTO-ALARM-SCORPION

- AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW (SPORT-EKONOMIK-NORMAL)

- BEZWYPADKOWY

- PAKIET CHROM nie było takiego pakietu, to standard

- ALU-FALGI 17CALI M-POWER Z ŁADNYM RANTEM (OPONY LETNIE)

jaki to M-power, to zwykłe felgi Styling 10

Sternspeichen-Styling

- ALU FELGI 15CALI ORGINAŁ BMW Z DELIKATNYM RANTEM(OPONY ZIMOWE)

- ROLETA TYLNEJ SZYBY

- PEŁNA ELEKTRYKA

- ELEKTRYCZNE SZYBY PRZÓD

- ELEKTRYCZNE SZYBY TYŁ

- ELEKTRYCZNE LUSTERKA

- PODGRZEWANE LUSTERKA

- PODGRZEWANE FOTELE

- PODGRZEWANE ZAKMI W DRZWIACH ( SUPER BAJER W ZIMIE)

- PODGRZEWANE SPRYSKIWACZE

- TEMPOMAT (UTRZYMUJE STAŁĄ PRĘDKOŚĆ Z MOŻLIWOŚCIA PRZYSPIESZANIA)

- RADIOOTWARZACZ WYSOKIEJ SKLASY KENWOOD CD MASKA 4X45WAT

- 10 GŁOŚNIKÓW (FIRMOWE - W POŁĄCZENIU Z TYM RADIEM GRAJĄ SUPER)

- SPORTOWA KIEROWNICA-SKÓRZANA-M-POWER

- PEŁNY KOMPUTER PODŁADOWY (DUŻY W LICZNIKACH - MAŁY NA KONSOLI) heh, czy to mozliwe?

- EKONOMIZER normalnie, nie wiem co napisać hehe

- PODŁOKIETNIK TYLNEJ KANAPY :)

- PODŁOKIETNIKI PRZEDNICH FOTELI

- DODATKOWE OSWIETLENIE W OSŁONACH PRZECIWSŁONECZNYCH

- AUTKO CAŁY CZAS GARAŻOWANE

- WŁAŚCICIEL NIEPĄCY

- SAMOCHÓD REGULARNIE SERWISOWANY

- NOWY OLEJ-FILTRY-KLOCKI-TARCZE-AMORTYZATORY!!!

To wszystko co wymienił sprzedający to standardowe wyposarzenie serii 7, nie ma nawet pełnego komputera.

proponuje poszukać innego silnika, zamiast tego 3,0 R6 lepszy bedzie 3,5 R6. Moim zdaniem lepiej poszukać auto po 91 roku

Opublikowano

Przestudiowałem dogłębnie te ogłoszenie. Otóż sprzedającym jest Autosalon "Bodzio" z Katowic. Z tego co oglądałem to prawie każde bmw u nich ma opis "kozackie" lub "auto dla prawdziwego gangstera" :lol:

inne też mają takie opisy "marketingowe". A może ktoś z Katowic zna ten salon i wie co sobą i swoimi autami reprezentują?

Opublikowano
ta zabardzo mi sie podoba....

przegladam allgero baardzo czesto i znalazlem cos takiego moim zdaniem jest w dobrym stanie :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117363745

blotnik do zrobienia i halogen do wymiany a tak mi sie wydaje ze calkiem fajna i najlepszy wedlug mnie silnik

Uwazam ze jak juz "7" to koniecznie skóra. Poza tym inne tapicerki niz skora w e32 są poprostu brzydkie. (oczywiscie to moje zdanie)

Opublikowano
ta zabardzo mi sie podoba....

przegladam allgero baardzo czesto i znalazlem cos takiego moim zdaniem jest w dobrym stanie :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117363745

blotnik do zrobienia i halogen do wymiany a tak mi sie wydaje ze calkiem fajna i najlepszy wedlug mnie silnik

wajhować biegi w e32 :norty: , 7 i manual to jakiś mezalians moim zdaniem, chyba że ktoś bardzo lubi..

http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
Opublikowano
Jak mam byc szczery to nawet nie zabralbym sie obejrzec to autko nawet jakbym mieszkal po drugiej stronie ulicy (oczywiscie po przeczytaniu ogloszenia). Ktos ma bujna wyobraznie i chyba nie skonczyl podstawowki (bledy - zdarzaja sie wszystkim ale bez przesady).
Opublikowano

No nie... takie "kozackie" auto to tylko dla prawdziwego "kozaka" :duh:

Teżby mi się nie chciało go oglądać po takim ogłoszeniu.

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano

z moich poszukiman miedzy marcem a lipcem wynika ze nie ma juz dobrych e32... wiec teraz ruszam po e38. Niestety szkoda czasu i pieniedzy na poszukiwanie e32, kto ma dobra, nie sprzedaje, a te ktore sa wystawione na sprzedaz sa w tragicznym stanie.

co nie zmienia faktu ze e32 to wsapnialy samochod.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
No coz Panowie. Zdaje sie na Wasze zdanie i dam sobie spokoj z "kozackim" autem :D . Bede szukal dalej. Dzieki za opinie.
Opublikowano
z moich poszukiman miedzy marcem a lipcem wynika ze nie ma juz dobrych e32... wiec teraz ruszam po e38. Niestety szkoda czasu i pieniedzy na poszukiwanie e32, kto ma dobra, nie sprzedaje, a te ktore sa wystawione na sprzedaz sa w tragicznym stanie.

co nie zmienia faktu ze e32 to wsapnialy samochod.

jak znajdziesz cos z konca produkcji E38 to daj znac

zh