Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Myślę że lepiej to ogarnąć dremelem, jeden fałszywy ruch flexem i zderzak do wymiany..
Opublikowano

Dokładnie, umnie koleś ścierał to obrotową końcówką na sprężone powietrze.

Dobrze obejżyj ori zderzaki bo wycinany otwór nie jest centryczny w stosunku do starej końcówki rury.

Opublikowano
Ja wycinalem dziure w zderzaku na dwururke i dremel jest za slaby wgl nie chcial ciac plastiku a flexem bezproblemu tylko trzeba go dobrze trzymac
Opublikowano
A czy malowanie proszkowe nie " splynie" pod wpływem wysokiej temperatury ? W sumie to zbyt duża temperatura chyba nie jest na końcowym tlumiku a malowanie proszkowe trzyma do 180 stopni a wtedy farbą staje się plastyczna .. hm?
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

Jako, że nie chce rozpoczynać od nowa tematu postanowiłem dorzucić posta tutaj

Zastanawiam się nad dwu rurką w swojej 318d, stąd pytanie czy lepiej ciąć i wrzucić coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/koncowka-wydechu-nakladka-inox-podwojna-dyfuzor-7465826884

Czy lepiej kupić używany oryginał i zamienić

https://allegro.pl/oferta/wydech-kompletny-bmw-f31-f30-2016-7812998244

Jak wy robiliście? :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrej jakości są końcówki z Ultera (wiem po sobie) i cena też rozsądna. Wybór duży.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja założyłem dokładnie ta sama co l.e.s.t.e.r i powiem Ci że wygląda zacnie :lol: jak oryginalna końcówka od mpower :mrgreen: niestety zauważyłem że po dłuższym czasie jedna z rurek się bardziej budzi ( kurz na niej siada ) napewno spowodowane jest to tym , że po prostu wiekszosc spalin " ucieka " łatwiejsza droga czyli lewa rurka no ale wystarczy co jakis czas przetrzeć szmatką i gitara :norty:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie nie chce zakładać nowego tematu, dlatego piszę tutaj.

Mam przedlifta 320xd z tą nieszczęsną jedną rurką i szukam dwururki. Czy jest już jakiś dedykowany zamiennik w Pl, który pasowałbym p&p?

Ktoś ma może szablon dzięki któremu byłoby łatwiej wyciąć otwór? Rozumiem, że bez tej maskownicy z aso się nie obejdzie?

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie nie chce zakładać nowego tematu, dlatego piszę tutaj.

Mam przedlifta 320xd z tą nieszczęsną jedną rurką i szukam dwururki. Czy jest już jakiś dedykowany zamiennik w Pl, który pasowałbym p&p?

Ktoś ma może szablon dzięki któremu byłoby łatwiej wyciąć otwór? Rozumiem, że bez tej maskownicy z aso się nie obejdzie?

Z góry dzięki za pomoc.

Jakby pasował a nie wiem, to mam ori wydech końcowy od m pakietu od 17r 330i dwie rurki.

Nowy w kartonie.

male-bmw-2.png