Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Monachium "zresetowalo" po 45 dniach !!! usługę i ... nie działa

Brak słów

Chyba nigdy wcześniej nie doświadczyłem takiego poziomu zlewania Klienta i niekompetencji. Dziś dostałem maila o rozwiązaniu problemu. Po reinstalacji aplikacji absolutnie nic się nie zmieniło.

Dramat

3040bff2365451eb53964e6f82391dfb.jpg

Opublikowano

No niestety, dramat z tą usługą jest

PS

Czy komuś w ogóle to włączyli z sukcesem?

A może powinienem zapytać - czy komuś w ogóle działa Remote 3D View ?

Opublikowano

Niestety mimo poniższego komunikatu otrzymanego z BMW nadal nie działa :(

"informuję, że aplikacja Remote 3D View powinna już funkcjonować prawidłowo w Pana pojeździe.

Proszę o ponowne zainstalowanie aplikacji BMW Connected, która w chwili obecnej jest jedyną wspieraną aplikacją.

Jeżeli korzysta Pan z aplikacji MyBMW Remote, proszę o jej usunięcie. Usługa Remote 3D View nie będzie tam dostępna.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt. "

Opublikowano
Usługa działa i to całkiem sprawnie. Sprawdź czy masz włączoną opcję Remote 3D w ochronie danych.
Opublikowano
Usługa działa i to całkiem sprawnie. Sprawdź czy masz włączoną opcję Remote 3D w ochronie danych.

U mnie tego nie ma - i dlatego składałem "reklamację reklamacji"

PS

Od razu Ci włączyli tę usługę, czy też były takie problemy ?

Opublikowano

Być może kwestia akt. oprogramowania.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
U mnie usługę włączyli po 4 dniach i 3 interwencjach. Obraz jest jak z kamer surround view z możliwością zoomu. Jak z boku stoją inne samochody wygląda to trochę komicznie.
Opublikowano
U mnie usługę włączyli po 4 dniach i 3 interwencjach. Obraz jest jak z kamer surround view z możliwością zoomu. Jak z boku stoją inne samochody wygląda to trochę komicznie.

Ja zgłosiłem reklamację właśnie i zażądałem wymiany modułu, który odpowiada za 3D Remote View - to jest nie do pomyślenia, aby "Monachium" przez 60 dni nie potrafiło sobie poradzić; ewidentnie coś jest walnięte

Opublikowano
A czy działa Wam to na aplikacji BMW connected czy potrzebna jest jakaś inna?

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
U mnie nie ma ani w iDrive ani w sklepie connectedDrive...a mam najnowszy soft No dopiero co byłem na aktualizacji... :duh:

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano

Ok, więc procedura u mnie wyglądała tak. W samochodzie wybrałem połączenie bmw assistance i tam w menu jest bmw obsługa klienta. Połączyłem się z jakąś miłą Panią, która powiedziała, że funkcja jest dla mnie dostępna i zapytała się czy na pewno chcę ją aktywować ;). Po chwili okazało się, że się nie da, bo muszę w swoim koncie http://www.bmw-connecteddrive.pl uzupełnić dane i potem zadzwonić jeszcze raz. Po uzupełnieniu danych i drugiej próbie ponoć już wszystko było gotowe do włączenia usługi. Usługa miała zostać włączona w ciągu ok 24h. Działo się to w czwartek ale niestety w piątek wieczorem dalej nie działała a dział obsługi nie pracuje przez weekend. W poniedziałek zadzwoniłem jeszcze raz i jakiś chłopak sprawdził coś tam i wreszcie to włączył. Ponadto zainstalowałem na telefonie jeszcze raz aplikacje. W menu w samochodzie w zakładce bmw conected trzeba było jeszcze zaktualizować usługi (trzeba wejść w te menu i wcisnąć na idravie fizyczny przycisk "option" i tam jest opcja "aktualizuj usługi"). Trzeba jeszcze w ustawieniach samego idriva w zakładce ochrona danych zezwolić na przesyłanie zdjęć z 3d remote view. W praktyce te zabiegi są proste.

Znalazłem też taki filmik:

Pozdrawiam

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>