Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Podczas odpalenia auta rano, wszystko jest w porządku, również po pracy więc gdy silnik jest zimny... Jednak np. jak wracam z pracy musze gdzieś podjechać, podczas odpalenia auta pojawia sie dziwny dzwiek (na cieplym silniku). Nie jest to dzwiek metaliczny, zadne grzechotanie... postaram sie nagrać i wrzucić na yt. dzwiek trwa okolo 2-3sek po czym ustaje. Nie jest to dzwiek jednostajny, a jakby ,,wycie,, . Ciezko opisac takze wieczorem wrzuce nagranie. 318i 2006 ma pare typowych bolączek z którymi mialem doczynienia, i znalazlem rozwiazanie na tym forum, po ogolnikowym opisie okazywalo sie ze w wiekszosci podpowiedzi forumowiczow byly trafne. Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

W 3 e90 z n46 (w tym moja) jakie znam, występuje ten dźwięk tylko w okresie letnim, gdy na dworze jest gorąco.

Trwa to kilka sekund po odpaleniu ciepłego silnika.

Obstawiam kompresor klimy albo jego koło pasowe z łożyskiwm, lecz nie drążę tematu, bo oprócz dźwięku nie dzieje się nic. Dźwięk pojawia się czasem w momencie zalączenia klimy na postoju.

Jak temperatura na dworze spada ponizej okolicy 20 st.C, dźwięku nie ma :D

Auto na chłodny klimat :twisted:

Opublikowano
Hej Bartosz. Dzięki za odpowiedź. Droczę ten problem ponieważ tego problemu wcześniej nie było a jest irytujący. Byłem u mechanika i stwierdzil podobnie jak Ty, aby zostawić. Dźwięk ten mi przeszkadza i dlatego szukam rozwiązania.