Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześc koledzy.Od kilku tygodni jestem właścicielem F06 Z 2016 .Mam pytanie co do aktualizacji mapy navi Polski.W aucie mam mapę z 2015 roku.Czy warto płacić za aktualizację na dzisiaj.Czy są znaczące zmiany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześc koledzy.Od kilku tygodni jestem właścicielem F06 Z 2016 .Mam pytanie co do aktualizacji mapy navi Polski.W aucie mam mapę z 2015 roku.Czy warto płacić za aktualizację na dzisiaj.Czy są znaczące zmiany?

Google maps is the best )))

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mapa 2017-2 ma już łódzki fragment autostrady A1 i na południu w Twoich okolicach też coś tam jest nowego, ale nie pamiętam dokładnie. Ktoś tu na forum pisał o tym. 2017-1 nie warto, ale 2kę tak, przynajmniej z mojej perspektywy, czyli łódzkiej. :)

Opublikowano
Skoro masz nowy model to powinienes miec aktualizacje automatyczna mapy lub chociaz 3 letni pakiet bezplatnych aktualizacji mapy, wiec po co placic skoro mozesz pobrac nowa mape za darmo?
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Dziękuję za te podpowiedzi.Faktycznie sprawdzę w ASO możliwość bezpłatnej aktualizacji natomiast faktycznie ostatnia podróż na Śląsk z Łodzi przyprawiła mnie o ból głowy.
Opublikowano
Dzwoniłem do ASO.Okazało się że w aucie nie ma wykupionego abonamentu navi ,który uprawnia do bezpłatnego upgradu .Teraz na dniach ma wyjść nowa mapa 2017/2.Cena to ok.500 zł więc czekam.Nie mam w aucie pakietu INTERNET więc GOOGLE MAP tylko z komórki.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pobrałem najnowszą mapę.Jest cała DTŚ z Gliwicami włącznie i A1 w kierunku granicy z dojazdami na wiślankę.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nawet jak jest usługa Concierge Drive, to każda aktualizacja kosztuje 89 zł do końca gwarancji (wiem, bo mam i robiłem w sierpniu). Co więcej po upływie gwarancji usługa Concierge wygasa i trzeba ją odnowić, płacąc kolejny abonament na rok, dwa, lub większą sumę (chyba coś koło 1500 zł, ale sprawdźcie to sobie ) do końca użytkowania auta. Jest też taka opcja, że wykupuje się aktualizację map navi na dwa lata za ok 400 zł z najnowszą wersją w gratisie, a potem przez dwa kolejne lata można aktualizować mapy co pół roku po 89 zł brutto za każdą aktualizację do końca abonamentu. Trzeba sobie tylko dobrze policzyć, kiedy wziąć - wg mnie najlepiej krótko po opublikowaniu 02/201X czyli połowa lipca - połowa sierpnia danego roku.