Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miał ktoś kontakt, ktoś kupował lub posiada ktoś w swoim aucie gałkę zamiennik z allegro ?

http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-bmw-1-e87-3-e90-5-e60-x1-x3-x5-i6598224997.html

Jeśli tak to jak z jakościa wykonania ? Opłaca sie kupować czy nie ?

Aktualnie w moim aucie posiadam taka http://www.super-bmw.pl/images/detailed/911/25110404454.jpg

I jeszcze jedno pytanie czy wielkościowo ten zamiennik jest wiekszy od orygianału ?

Dziekuje. Pozdrawiam.

Opublikowano
Ogólnie gówno takie jakich mało, 90% zamienników jest tak na raz jak ktoś sprzedaje auto żeby było i wyglądało. Mnie się udało kupić zamiennik za 120zl i był całkiem całkiem ale, aluminium świeciło się jak chrom, skóra to był jakiś pseudo plastik i ogólnie dziwnie leżała w rece, sprawdzałem tez gałki od 15-60zl i wszyatko to jeszcze większy totalny gniot
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie miałem styczności ale proponuję używany oryginał w dobrym stanie.

Taka jak pokazałeś kupilem za 80zl na allegro z odbiorem osobistym

Opublikowano

za ten pieniadz warto zaryzykowac.

galki zmiany biegow w e 90 to badziew

ja mam odciski na rekach i taki zwyczaj ze jadac lape mam na galce

mialem w posiadaniu nowa galka z salonu wytarla sie w ciagu jakichs 70 tys km

ale nie nie wiem ile kosztuje nowa ori galka ale jesli duzo wiecej to sie zastanow bo ori pod ciezka lapa z odciskoami wytrzymalo 70 tysi a potem wyszedl bialyy plastik

Opublikowano

a przeczytaj ten wątek.

viewtopic.php?f=70&t=279885&hilit=zmiany&start=15

kiedyś wymieniałem gałkę, kupiłem oryginał w ASO. W wątku są zdjęcia starej (plastik) i nowej (metal). Polecam oryginał.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko sobie zębów nie wybij podczas zdejmowania starej. :mrgreen: Wbrew pozorom to poważnie ostrzeżenie. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 bieg i atak z kanapy, wtedy zęby powinny ocaleć :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dawno temu jak też wymieniłem gałkę, mało brakowało i jedynek by nie było :mrgreen: na szczęście została tylko lepa na ustach :mrgreen:
Opublikowano
Jest filmik na yt jak ją rozebrać i pomalować. Koszt najmniejszy a efekt ok. Ja malowałem 2x bo pierwszy spray był ... niedobry