Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Odkrylem ze moje auta posiada taka opcje jak bezdotykowe otwieranie klapy bagaznika. Prosze o informacje gdzie jest zlokalizowany czujnik i w jaki sposob najlepiej poruszyc noga zeby klapa odrazu sie otworzyla? Kombinuje na rozne sposoby i nie zawsze otwiera sie tak szybko jakbym tego chcial. Niestety w instrukcji obslugi nie znalazlem na ten temat zadnej informacji.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
Od piątku jestem posiadaczem nowej F31 z tymże systemem i również musiałem go rozkminić. Najpewniej i najlepiej działa gdy na wysokości znaczka BMW zrobisz pod zderzakiem dynamiczny ruch jakbyś chciał kopnąć auto. Ruch tam i z powrotem. Skuteczność 90%.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

A Comfort Access jest?Generalnie, jak koledzy pisza, ruch pod auto noga i powrot, nie za szybko, nie za wolno.

Nie zawsze wejdzie - ale wtedy wystarczy "poprawic".

Z realoem:

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3A53-USA-01-2012-F30-BMW-328i&diagId=61_3070 (kontroler)

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3A53-USA-01-2012-F30-BMW-328i&diagId=61_3071 (listwy z antena).

NIemniej, Comfort Access jest wymagany, zeby to zadzialalo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi to nie działa. F31

Pod zderzakiem nie ma nic takiego:)

To nie działa czy nie ma....?!?

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 postów wyżej jest pokazane... :mad2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Comfort access nie ma nic wspólnego z kamerą.

To gdzie jest jakiś czujnik?

Zamiast szukać czujnika, rozkoduj VIN i sprawdź czy w ogóle masz tą opcję.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Otwieranie klapy nogą jest w komplecie z otwieraniem bez kluczykowym tzw KEY LESS

Key less czyli otwieranie auta bez użycia pilota wystarczy go mieć w kieszeni pociągnąć za klamkę i auto się otwiera aby zamknąć trzeba nacisnąć takie kreseczki na klamce

70a64876fb28c83b4d21a880f790.png

Jeżeli ma się taką opcje to w komplecie z tym jest otwieranie klapy nogą , dodatkowo na klapie lub w schowku pasażera jest guziczek z kłódką który służy do wyłączenie otwierania nogą.

W innym przypadku niema opcji żeby otworzyć klapę nogą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tzw KEY LESS

W BMW nazywa się to Comfort Access

dodatkowo na klapie lub w schowku pasażera jest guziczek z kłódką który służy do wyłączenie otwierania nogą.

Bzdura.

W schowku nie mam żadnego "guziczka", a przycisk z kłódką na klapie, powoduje całkowite zaryglowanie auta po zamknięciu klapy.

Nie ma żadnego przycisku, wyłączającego otwieranie nogą :duh:

Opublikowano
W f30 występuje przełącznik w schowku pasażera który blokuje otwieranie klapy tylnej tzw funkcja hotelowa zostawiasz rzeczy w bagażniku, blokujesz otwieranie zamykasz schowek
Opublikowano

u mnie to nie działa, mimo ze mam

raz na rok zadziałało.

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Comfort access nie ma nic wspólnego z kamerą.

To gdzie jest jakiś czujnik?

Zamiast szukać czujnika, rozkoduj VIN i sprawdź czy w ogóle masz tą opcję.

Sołtys, ale ja to mam i działa wspaniale, zastanawiam się tylko jak to jest oczujnikowane.

• 1 rok później...
Opublikowano
A może ktoś wie co mogło się stać że przestało działać otwieranie nogą? Do tej pory działało idealnie.

U mnie to samo.... zauważyłem w ostatnim czasie, kiedy na dworze deszcz i mokro??

Ps. Dziś 07.01.2022, na dworze sucho, bagaznik otwiera za każdym razem bez problemu

Opublikowano

U mnie funkcja przestaje działać jak pada deszcz - może gdzieś tam woda się dostaje?

Macie jakieś doświadczenie w tym temacie, jak to ogarnąć?