Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem posiadaczem e-34 520 88r,auto posiada instalacje gazową i mam problem z pracą na benzynie ,poprzedni użytkownik odłączył pompe paliwa w znanym tylko sobie miejscu bo prąd nie dociera do bezpiecznika nr.23.Udało mi się podłączyć pompę na krótko auto zapaliło ale niestety nie ma mocy,i silnik się dławi i potem gaśnie może ktoś miał podobną sytuacje,czy to jest wina przepływościomierza czy może cz :cry: egoś innego,bardzo proszę o pomoc.
Opublikowano

Problem może tkwić w zapieczonych wtryskach.

Kiedy odbierałem moje auto z warsztatu po zamontowaniu instalacji gazowej, gość który mi to motował kilkakrotnie podkreślił, że aby uniknąć zapieczenia wtrysków powinienem wypalać nie mniej jak 20 litrów benki na trzy zbiorniki gazu. Stosuję się do tych rad i przez dwa lata jeżdżę na gazie i nie mam problemów z jazdą na benzynie.

Sądzę, że w przypadku Twojego auta poprzedni właściciel zrobił mu krzywdę :cry: .

POZDRAWIAM,

WIESŁAW

LPGaz to też paliwo

Opublikowano
poprzedni właściciel bez przyczyny raczej by pompy nie odłączał! Pewnie już niedomaga.. jak pisał Roberto sprawdź wydajność pompy.
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif