Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

wygląda to tak jak na fotkach. Skrapla się tam baaardzo powoli (może nawet 1 kropla/dzień) jakaś niezidentyfikowana substancja, tłusta w dotyku, na palcu ma barwę pomarańczową. O co może chodzić? Chciałbym niedługo składać przód tego auta i jednak wolałbym tego później ponownie nie rozbierać. Ktoś taki temat przerabiał?

y4moLnyyid7BQAeFT-BdK3PHLqXYJgkZqc5kyue-TdPWL3ggosydqoRUvS2g63BfFAWz7ix678pUvYcPwCH2wKZTq8tGFk1biMoEqB_p_KYTQO3HdoyEBz4kWTga5ee35o2r02xXqySp8mrzn6mByufHIgqxiD4gpqFcqUKWZlurjFJwxaXeyE2dd3Bb3ygt9e-oUkwOGaWjkZpnPLWXHwWFg?width=3072&height=1728&cropmode=none

y4m3cuFw33rcpc8nmL2MceNsx-hvJX2wAJt7_oPj7Ols214fbKn-Cslplo20j0Z5e_W-NW2kWmYRl4o8OShvRxmCdj-Iiztk1qBQf3-pxpvYU4ZHMKY0t2-DmLe3zMfZS6awPQDuczrOVTL70FU7Gq0-Yx9CPvBCq2dhOTO0IlcYmcTe_-7iY-ZxJ-697-vBcj4XqYe8l4_YXy3Nsem01MIeQ?width=3072&height=1728&cropmode=none

y4m3y7kGhIN93SwJo8Iu_rn6l8vzwLKtVZs43PusMt8PTOlKd5AynKDjzemvOqgpJuwnJTvBA36J0xLAc4x6a2WtqAx74bhvsMeCu7V_xqR_8agbDW4DLBa_t6Rt4ZwH31YBdyHAdBBA8mUAFgT8Qf_TVezG2HcG_EXhJiLjHFJfGeNFLvTzWhyVmm29COipdMelBS7FMSiZepOvrkaXVAOiQ?width=3072&height=1728&cropmode=none

y4mxw0rwuoXgA1VvwN6uX-sZy3YmYoGBRJhUagKAlG_8w-0lRIt5vuURpIBznoiqDIzJAjWF0VZbSX8RGBFbgwTXoGpzmAZ30VlE7jHdpUC5T8--groFCzn8V-_G-kBeqHGKOZYnqAzsEJZsKr1AW4PFZODadiPwk-VLWbCOUTBg0o1ZvkSLSOE0e6LtT0gz430xWTcESnoQoL2CGvbA6Ri3g?width=3072&height=1728&cropmode=none

Edytowane przez roochacz
///TDS Power
Opublikowano

Ja bym się temu przyjrzał bo coś to podejrzanie wygląda. Wyciągnięta uszczelka lub podkładka gumowa pomiędzy chłodnicami tak jakby jakiś "Janusz" to składał. Klimatyzacja ci działa? Bo jak nie a te krople są tłuste to możliwe że to olej z układu klimy ścieżka ( jego pozostałości). Sprawdź teź stan przewodów od wspomagania i szczelność. Może płyn od wspomagania dociera jakąś dziwną droga do chłodnicy i po niej ścieka.

W pierwszej kolejności sprawdź chłodnice i klime. :D

Opublikowano
sprawdz tez chlodnice i rurki od skrzyni automatycznej bo ona tez sie tam znajduje.Ja mialem tam wyciek oleju z rurek aluminiowych ktore doprowadzaja olej do skrzyni automatycznej.
Opublikowano
Dzięki wielkie za sugestie :) w życiu nie spodziewałbym się, że może to być winna skrzynia lub wspomaganie :shock: Co do Janusza to się zgodzę, x lat temu robił coś z chłodnicą i widać efekty jego pracy - od góry przy chłodnicy po prawej stronie jest takie kolanko z wężykiem, ułamał je i skleił poxyliną :duh: Nie zauważyłem aby coś z tego ciekło. Teraz auto jest w trakcie przygotowywania na powrót na drogi po kilku latach, także na razie trudno jest mi określić czy klima działa. Jedyne co do tej pory wiem o klimie to to, że po włączeniu jej pojawia się napięcie na wentylator klimy (co podobno występuje tylko gdy jest nabita - a jeśli to prawda, to również może sugerować, że chłodnica klimy jest szczelna). Na razie powoli będę patrzeć o co może chodzić, gdy będę wiedział o co chodzi to oczywiście napiszę :) Jak ktoś ma inne zdanie/spostrzeżenia/sugestie to proszę pisać.
///TDS Power
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wie ktoś jak najprościej się dostać do tych dwóch chłodnic między chłodnicami wody i klimatyzacji? Dodam, że mam zdjęty zderzak i wentylator (nie visco) także to może uprościłoby robotę.
///TDS Power