Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dlaczego ona ma "kopłaki" od tfu tfu Mercedesa ?? :shock:
Opublikowano
Majsu - ladna E28 stoi w Wawie w komisie przy al. Wilanowskiej obok Gal Mokotow. nawwet ma klubowe nalepki ale poszukiwania wlasciciela spelzly na niczym :( tylko ze to 524td

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Majsu - ladna E28 stoi w Wawie w komisie przy al. Wilanowskiej obok Gal Mokotow. nawwet ma klubowe nalepki ale poszukiwania wlasciciela spelzly na niczym :( tylko ze to 524td

O MASZ !! A ja jej nie zauważyłem choc jeste mi to dobrzez znana trasa :) A tą tak upatrzyłem bo juz szukam porządnej E28 od roku i NIC nawet z Niemiec już chciałem coś przywieźc ale wszytskie opłaty i to wychodzi drugi samochód :/ Ale dzięki za informację jadę sprawdzic tego td...

Opublikowano

Szukasz porzadnej E28 za 1900zl

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Proponuje zacznij od 5000 i w gore bo szkoda Twojego czasu, no chyba , ze szrota szukasz.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
MIŁOSZ1 a kto ci takich głupot nagadał ?? :doh: ?? Nie wierz w plotki !! Właśnie oglądałem tą z komisu diesla jeszcze bym zbolał jeżeli to by była naprawdę perełka, co prawda rdzy się nigdzie nie dopatrzyłem ale ten kolor jest poprostu STRASZNY a cena z kosmosu 9500 :shock: !! Za tyle można naprawdę ideał kupic z Niemiec... A co do tej co jest na Allegro to domyślam się że to kolejna która tylko ładnie wygląda niestety. najpierw była za 6500 teraz za 4500 i dalej nie idzie jej sprzedac poza tym rdza na progach zapowiada duuuże wydatki więc odpada... Echhh tragedia !
Opublikowano

Dzięki ale "troszkę" mi nie po drodze :)

To jak Ci nie po drodze do Szczecina to sie zastanow czy chcesz ladne e28 czy jakiegos parcha co ladnie wyglada .... Jak sie szuka ladnego youngtimera to nie ma znaczenia jakies smieszne nawet 1500km w dwie strony. Ja po e21 z kolega dla motoru m20b23 jechalem ze Szczecina do Krakowa .... 2 razy :) koszt przejazdu przebil 25% auta ale warto bylo. dzisiaj po remoncie jezdzi jako piekna sztuka a powiedzialbym jedno z najladniejszych e21 w Polsce :) Takze polecam kolejnych lat szukania e28 w promieniach 20km :)

Opublikowano

Czesto koledzy pokazuja mi takie E28 za 1900zl z ogloszen i podsmiewuja sia, ze ja wydalem na zawieszenie 1000zl a tu w internecie ten sam rocznik, "ladna" i kosztuje jakies smieszne pieniadze. Na poczatku staralem sie im jeszcze tlumaczyc na czym polega roznica, czym sie kieruje i dlaczego nie zal mi "ladowac" kasy w "stary" samochod. Teraz juz nawet nie probuje.

Kilka dni temu ogladalem 740i E32, ktora chce sprzedac moj sasiad, jest to pan w wieku 67 lat, ktory niestety sie rozchorowal.

Na codzien jezdzi maluchem, BMW jezdzi od 13 lat, E32 ma od 8 lat, nie uzywa jej zima, nie ma instalacji gazowej, nigdy do garazu nie wstawia brudnego samochodu.

Musi ja sprzedac ze wzgledu na stan zdrowia i podeszly wiek.

Auto jest w stanie idealnym, nie ma sie do czego przyczepic.

Jednak najbardziej urzeklo mnie to co mi powiedzial na koniec.....

Powiedzial, ze E32 pali sporo, utrzymanie BMW przez 13 lat sporo go kosztowalo, ale ta przyjemnosc z jazdy ktorej doswiadczal za kazdym razem gdy wsiadal do BMW z perspektywy czasu wydaje mu sie bezcenna.

Jesli chodzi o E28... Jak przy kazdym BMW ... im tansza przy zakupia, tym drozsza pozniej.

Nie wymagaj od minimum 19 letniego auta w cenie ubezpieczenia dobrego stanu.

Te auta aby byly w dobrym stanie wymagaja sporych nakladow i duzo serca oraz cierpliwosci.

Oczywiscie stan dobry moze byc rozumiany na wiele sposobow.

Dla mnie dobry stan to taki gdy auto jest w pelni sprawne.

Jesli chodzi o stare samochody nie jest latwo utrzymac je w pelni sprawne.

Pozdrawiam

Opublikowano
Właśnie oglądałem tą z komisu diesla jeszcze bym zbolał jeżeli to by była naprawdę perełka, co prawda rdzy się nigdzie nie dopatrzyłem ale ten kolor jest poprostu STRASZNY a cena z kosmosu 9500 :shock: !! Za tyle można naprawdę ideał kupic z Niemiec...

na stan jego nie ma co narzekac chociaz lakier jest troche zmatowialy. cena z kosmosu rzeczywiscie - wiadomo, komis. na pewno jest lepsza od tej za 1900 do ktorej linka dales. taki samochod wolalbym kupic w najlepszym mozliwym stanie nawet kosztem wyzszej ceny niz pozniej sie bawic w remonty. chociaz i tak w kazdym "ideale" bedzie i tak cos do zrobienia

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

Dywagacji na temat za ile kupić E28 ciąg dalszy :| .Każdy ma swoje zdanie...Ja osobiście sprowadziłem z niemiec i jestem bardzo zadowolony mimo tego że już robie remont,ale to bardziej moje "widzi misie" :8)Moge z czystym sumieniem polecić auto Diesla.Spadek ceny wynika tylko i wyłącznie z polskich realiów gdzie E28 nie sprzeda się za tyle ile faktycznie jest warte.Piękne wnętrze, książka serwisowa i jeden właściciel :modlitwa: A rdza na progach to jest najmniejszy problem, bo prawie w każdym E28 gdzieś znajdzie się rdza.

Jak bym miał miejsce to już by była moja.Znam ją od 1,5 roku i wszystko co się w niej działo... to naprawde dobre autko :cool2:

Opublikowano

Bartek, nie ma co reklamowac. Wóz DIesla trzeba zobaczyć i się przejechać. ALe widac kolega poprostu szuka, a kupic nie chce.

JA swoją BMW kupiłem za 150 EUR. bez TUV'u, do remontu blacharskiego. Póki co wydałem ok 8000 PLN i nie mam zamiaru przestać. Jesli znajdzie sie kupiec ( jeden jest w pogotowiu :mrgreen: ) to napewno zapłaci, dlatego ze wóz jest przygotowany na przetrwanie kolejnych 20 lat. Jeśli uwazasz że możesz sobie przywiezc w podobnej cenie idealny samochód z niemiec, oplacic go , dokonac przegladów i przygotwac do jazdy, to prosze pokaz mi taki wóz (e28, albo e30 - w moim przypadku)

Opublikowano

Nie ma szans....

Jeśli ktoś chce zabawić się w sprowadzenie klasyka z niemiec to musi mieć ok 10tyś zł.Mówie o cenie auta, opłatach i wymianie niezbędnych klamotów. Ale przemówić do rozsądku ludziom którzy za wszelką cene chcą mieć klasyka jest cieżko :wink:

Opublikowano
LUUUUUUUUUUUUUUUUUUDZIE !!!!!!!!!!! Bo mnie krew zaraz zaleje !! A kto wam powiedział że szukam E28 do 1900 zł ?? Czy napisałem coś takiego w tekście ?? NIE ! Powtarzam NIE ! Szukam E28 w BDB stanie lecz bardzo trudną takową znaleźc ponieważ mam bardzo sprecyzowane oczekiwanie jakie chce dokładnie samochód... Zainteresowałem się nią bo czasem można tarfic taki samochód za marny grosz od ludzi którzy nie tratują ich jak youngtimery tylko chcą się pozbyc "strarego trupa" i byłem poprostu zaciekawiony stanem tego auta. Niestety nie widzę żeby się znalazł ktoś z okolicy natomiast każdy snuje swoje wywywody jakie powinienem kupic auto dziękuje bardzo ale ja wiem jakie bo nie będzie to mój pierwszy samochód ! A temat tego postu nie brzmi CZY WARTO KUPIC BMW E28 ZA 1900 zł !
Opublikowano
PERON - Nie kupiłbym twojego rekina nawet jeżeli byłby to 535 z powodu koloru który jak dla mnie jest tragiczny no i to diesel więc jak dla mnie nie jest "prawdziwym" bmw ja chcę słyszec w swoim E28 6 cylindrów... ŁUKASZ82 - Widzę że chyba odczytujesz charakter ludzi ze stylu ich pisania skoro wiesz jakie są moje wymagania od samochodu :clap: Piękny dar ! QBA_M - Samochód z komisu napewno wymaga jakiegoś wkładu a conajmniej nowego lakieru czyli jakieś + - 4 tyś trzeba będzie w nią włożyc a niedawno na autoscoucie poszła E28 z oryginalnym przebiegiem 48000 stan IDEALNY jeden właściciel jak z salonu za 15 tyś zł ale jest to poza moim zasięgiem :/ niestety... BARTEK - Jak na moderatora to trochę wstyd nie czytac tematu postu a potem jeszcze dalej szerzyc herezje "Dywagacji na temat za ile kupić E28 ciąg dalszy" samochód diesla mie nie pasuje i nie masz mnie co do niego namawiac bo niedawno poszła na allegro identyczna e28 tylko w benzynie za 4800 ale niestety miała do zrobienia progi nadkola i parę innych rzeczy za jakieś pewnie 3 tyś w samochodzie diesla będzie podobnie bo wiem co piszę on o swoim samochodzie "i jakie problemy będzie miał nowy właściciel wie tylko on :)" jak to napisał w jednym poście, poza tym jak tak ją kochasz to zawsze możesz sobie jakiś garaż zbic gdzies za domem... LAGDULA Ty chyba nie powinieneś zabierac głosu skoro swojego szrota i parcha kupiłeś za 150 ojro ? A tu proszę linka http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=4036344&id=gowyqcotskj&source=as24_inseratsg_detail_ueberschrift
Opublikowano
Na moją Becinkę chcę przeznaczyc mniej więcej 8 tyś zł jeżeli będzie sprowadzana to razem z opłatami niestety nie mogę znaleźc nikogo kto bym mi w tym pomógł za sensowne pieniądze bo branie 1500 zł jak Radek540 z forum za przjechanie 1500 km i pomoc w zakupie to dośc wygórowana cena można by się z taksówkarzem za te pieniądze dogadac a ci spod Marriota mówią po niemiecku nawet :) Potem trzeba wrocic czyli jakies +400 za benzynę i 1500 za rejestrację i oc więc wychodzi prawie drugi samochód... Samochodem chcę jeździc codziennie chociaz mam drugi samochód nie przejeżdżam duzo rocznie tj z 8,5 tyś jeżdżę głównie po mieście i duszę majsterkowicza mam jak najbardziej !! :norty: Mam baaaaardzo duży garaż z kanałem i całą resztą osprzętu więc chciałbym dużą częśc prac wykonywac sam...
Opublikowano
Ok wiec jesli podoba ci sie ta z ogłoszenia, lub znalazłes inna w Niemczech - wal na priva.
Opublikowano
A moja wymarzona E28 ma byc z 1987 r Shadow Line Silber metallic 520i z beżową tapicerką i najbogatszym wyposażeniem ale to akurat nie jest juz takie ważne, jeżeli tapicerka by była taką jak chce to bym juz był baaardzo zadowolony ostatnio taką znalazłem niedaleko Hanoweru za 800 Euro ale niestety zanim znalazłem kogos kto mi ją przywiezie została sprzedana :cry2:
Opublikowano
PERON - Nie kupiłbym twojego rekina nawet jeżeli byłby to 535 z powodu koloru który jak dla mnie jest tragiczny no i to diesel więc jak dla mnie nie jest "prawdziwym" bmw ja chcę słyszec w swoim E28 6 cylindrów...

Ja Cie wcale nie namawiam do kupna mojego auta tylko na jego przykladzie chcialbym uzmyslowic Ci ze jakby byla gdzies wyszukiwarka samochodow na necie i wrzucilbys w mozliwosci wyszukiwania Twoje wymagania to niestety nie znalazlbys nic :) A mianowicie :

1. Szukasz auta w okolicach swojego domu

2. Youngtimery w swietnym, idealnym stanie maja juz swoich wlascicieli

3. Zbyt mala kwote chcesz przeznaczyc na zakup

Co do mojego auta. Zaufaj mi ze w td slychac ze jest 6 cylindrow szczegolnie jak wlaczy sie turbina. Na wolnych slychac cichy (w przypadku mojego auta) klekot diesla. Nie wychwalam tutaj jednostki m21 bo faktycznie nie jest to jakis porazajacy silnik. Jednak trzeba zauwazyc ze jesli m21 2.4td nie jest prawdziwym BMW to jakim BMW jest Twoje wymarzone m20b20 ktore jest jednym z gorszych silnikow BMW i niestety nie dorownuje w osiagach temu jak to powiedziales nieprawdziwie wydanego spod igly BMW motoru m21 - chociazby momentem obrotowym :) Druga sprawa ze kolor jaki jest na aucie nie jest moze kolorem najszczesliwszym jednak prawie identyczny kolor moza znalesc na oryginalnym e28 m5. Dokladnie takiego mpowera kupil poprzedni wlasciciel i poza silnikiem ktorego juz nie bylo w tym aucie zostalo do mojego przeniesione wszystko. Nie chce tutaj w zadnym wypadku wychwalac swojego auta ale tez nie dam powiedziec o nim zbyt wielu zlych slow bo naprawde wiele mnie kosztowalo i cierpliwosci bo o pieniadzach nie bede nawet wspomial :mad2: zeby utrzymac go w takim stanie jak jest teraz. Za tydzien mam przeglad wtedy bede mial pelniejszy obraz :)

No i jeszcze obrona diesla - szkoda ze nowy diesel w turingu 535d na 400metrow zmiazdzyl nowe m5 i m6 :) To naprawde swiadczy ze diesle to nie sa prawdziwe silniki do BMW :P