Skocz do zawartości

[316i Compact] Problem ze wskazówką temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Klubowicze. Mam "chyba" problem ze wskazówką cieczy. Otóż nie dochodzi ona równo do pionu. Od środkowej kreski odstaje z milimetr może dwa w lewą stronę. Zauważyłem też, że po dłuższej jeździe jest tak samo. W dłuższym postoju na odpalonym silniku wskazówka wychyla się poza pion i wiskoza zaczyna pracować więc tutaj raczej jest wszystko okej. Dodam, że takie zjawisko zauważyłem dopiero gdy zamontowałem termostat... Wcześniej bawarka nie miała termostatu (poprzedni właściciel idiota) i wskazówka trzymała pion ale szybko też leciała na czerwone jednak przy włączonym ogrzewaniu na max był pion. Robiłem test zegarów i wskazówka wydaje się działać prawidłowo. Cóż to może być że nie jest równo w pionie?

Wysłane z mojego Lenovo K6 Note przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to nie ma co na siłę szukać problemu tam gdzie go nie ma.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
"Pion" jest od 75C to 115C. To, że jest lekki odchył to nie ma znaczenia. Wskazówka ma być pomiędzy niebieskim polem a czerwonym.