Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, jak w tytule mam ściągnięta impe 5.0.1 i chciałem sprawdzić wartości przepływomierza lecz gdy wchodzę w wartości analogowe nie ma tam wgl takiej rubryki jest tylko ciśnienie turbiny i jakieś tam pare napięć, instalowane były juz 2 impy i to samo cały czas. Edytowane przez Bolansq
Opublikowano

ta wartość mg/hub to jest z przepływomierza. To nie jest dawka paliwa. Jakiś gamoń to tłumaczył.

ale masz wartość pewnie zadaną tylko a po prawej powinna być wartość zmierzona jak na fotce która wysłałem.

chomikuj.pl

inpa od uzytkownika trandolf, jest działająca w pełni na xp.

szukam
Opublikowano
Mam ja właśnie ona ma gotowa instalkę instalowałem ja znów i nadal nic jakoś mało tych wartości nie ma tak przejrzyście jak u ciebie na zdjeciu
Opublikowano

ja również od niego instalowałem kiedyś i za każdym razem działało normalnie.

teraz mam inpe na win7 i też działa normalnie.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież to m47 i dde 3.0, tak wyglądają parametry dla tego silnika, K3m0T1989 chyba już zapomniałeś jak miałeś m47 :wink: ja mam gotowca od mlodzik1 i jest to dużo lepiej przetłumaczone a najlepiej używać wersji angielskojęzycznej, wtedy nie ma takich wtop :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
To jak sprawdzić przepływomierz jak nie ma tych wartości bo chyba mam uszkodzony przepływomierz bo wyszłyi błędy na inpa jutro dodam dokładnie co wyszło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj test na 4 biegu, najlepiej pod górkę, od ok 2000 rpm but w podłodze do ok 3500, wrzuć na youtube i wklej tu link. Dopisz 320d do tytułu a w sumie to go popraw, bo ten jest raczej nieaktualny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
I czy mogł bys podesłać link od tego mlodzik1 oczywiście jak dasz rade bo na internecie jest tego sporo a jak widać na foto to widać jak by na kolanie pisane było.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisz w chomikuj mlodzik1 i wejdź w folder dla forumowiczów bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
I jak myślicie do wymiany ? Bo jak patrzyłem na live data iinnych to wartości są po 51 a u mnie max 41 i do tego spadki do 32
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj jeszcze analog 2, pomyliłeś link do błędów, jakie masz objawy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
I odbiegajac od tematu które ściągnąć to jest spolszczenie od tego mlodzik1 wchodzę w zakładkę dla forumowiczów bmw i ma tam pare folderów który z nich ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz zaślepiony/odpięty egr? Jeżeli nie to on może być przyczyną problemu. Drugi błąd dotyczy świec żarowych. Nie pamiętam już który, bo dawno pobierałem, ale jeszcze sprawdzę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

ten odnośnie EGR to raczej jego sterowanie,

jak jest sprawny ale zaślepiony to z tego co kojarze jest błąd za dużej masy powietrza w kolektorze. Przepływka za dużo mierzy.

Według mnie to może być coś z zaworkiem który steruje EGR.

szukam
Opublikowano

Wiem ze jak jest odpiety egr to na biegu jałowym wartości które czyta przepływomierz są większe.

Dodam że nie ma różnicy w jeździe z odpietym egr jak i podłączonym.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jaki masz numer przepływki ? bo jesli masz uszkodzoną i masz ten numer co myśle to sama wymiana nie pomoże
Opublikowano

Powiem tak numer obudowy przepływomierza jest taki : 0 928 2G2 314 a numer wkładki taki :f00c2g2062 i nie wiem teraz czy ktos nie wymieniał samej wkladki bo widac ze bylo to odkrecane.

I takie jeszcze jedno pytanie jaki jest numer wkladki przeplywomierza gdy numer obudowy ma końcówkę 468 i 527 a jaki numer 314. Z gory dzieki.

Opublikowano
jesli masz 314 i przepływka jest padnieta musisz miec 527 bosh orgniał kosztuje ona kolo 600zł ale spokoj masz bo bosch miał wadliwy produkt i kazde auto do 2001 bodjaże roku musi wgrac nowy soft nowe oprogarmowanie koles w Opolu z tym robi 200zł wezmie i masz spokoj auto odzyska moc a masz pewność ze to przepływka ? wybija bład po wymienie jest dalej muł auto na 3/4 biegu?