Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazlem piekna 7 e32 z silnikiem v8.

Auto jest starszego pana, od nowosci w kraju. Obecny wlasciciel ma ja od 8 lat, a kupil gdy miala 4 lata. Stan jest perfekcyjny, nie ma sie do czego przyczepic. Cena to 14 tys.

Pytanie do was...jakie sa mocne i slabe strony tego modelu???

Opublikowano

Oj, obiektywnie uwazam ,ze do idealnego stanu mojej brakuje :!:

Ale pomału pracuje nad tym ,ostatnio ożyła klima :D

Ale wracając do pytania- faktycznie duzo juz na forum było debat o 740, nawet ja co nieco napisałem-

ale po krótce -

słabe strony - skrzynia biegów z tendencją do awarii wstecznego

- silnik czesto chodzi nierówno na jałowym-odczuwalne są wibracje generalnie sprawdz go pod wzgledem cisnienia na cylindrach

- do sprawdzenia natychmiast są śruby pompy oleju !

- Membrana przewietrzania komory korbowej srednio co 150 000 wymaga wymiany

- jak to w E32 słabą stroną bywa przednie zawieszenie - duza masa + nasze dziury robią swoje

- jesli autko ma nieco ponad 200 000 to mozna spodziewac padniecia pomp wody i paliwa.

Mocne strony - cała reszta :cool2:

740 na pewno jest warta polecenia.

Opublikowano

Oj Frank!! nawet się nie przyznawaj że miałeś klime nie sprawną.

Wszyscy się wstydzcie, co macie limyuzyny a Wam klima nie chodzi :nienie: :nienie:

Klima to pierwszy element zanidbywania auta, tak uważam :mrgreen:

Opublikowano

mmm trzeba pamiętać że nasze samochody maja już parę latek a klima jest to delikatne urządzenie i wystarczy że sparcieją przewody i gotowe :(

Sam w tamtym roku walczyłem z klimą. Musiałem wymienić chłodnice i masę przewodów ale teraz jest super :)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Nie no widze jak walczyłeś, bo nawet nie wiesz że przewody w instalcji tej sa aluminiowe.
Opublikowano

Boogie nie przezywaj tak :D - miałem padniety rezystorek przy wiatraku klimy i nie łączył jeden kabel od regulatora cisnienia. Dzieki Radkowi540V8 , ktory mi podrzucił rezystor i doprowadzeniu do ładu okablowania regulatora wszystko działa cacy . Czemu sie mam nie przyznawac ? Nie działała pewien krotki czas (wszystko wylazło po napełnieniu - rok temu działała, potem zimowy letarg ) ale juz działa zrobiona przeze mnie w 100 % samodzielnie.Mam wiec i kase w kieszeni i satysfakcje. A po drodze cały schemat elektryczny klimy E32 w głowie z rozkładem przekazników włacznie :D Ty pewnie od razu lecisz do mechaniczyny i zostawiasz kilka stówek , wszystko w imię tezy , ze " o auto trzeba dbać " ? :wink:

bez przesady , chłopaki

Dla mnie nie tedy droga - dopoki mam mozliwosc i ochote , bede robił przy autku jak najwiecej sam. Kobiety i auta sie nie daje innym do łap...

P.S. Jelito, zapraszam Cie na piwko i sprawdzisz sam chłodząc sobie kolejne przy kratce nawiewu u mnie w aucie , czy mi działa klima czy nie :D :wink:

Opublikowano

Ja tam jak mi klima nie działa, to dostaje kota.

Mam mieć przyjemnie w aucie, troche kuni i komfort jazdy.

Stąd nie kumam ludzi którzy lubią się podduszać, mając klime, nie na chodzie.

Opublikowano
Kto ma klimę ten się musi martwić, albo sie nie przyznawać że ma niesprawną :) :D

kto nie ma klimy moze zawsze napisac : pelen wypas , latem sauna automatycznie sie wlaczajaca gdy tylko slonce pojawi sie na niebie.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl