Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od czasu do czasu pojawia mi sie błąd poduszki i pasów:

http://s10.ifotos.pl/mini/blad-INPA_aaqsaen.jpg

Wydaje mi się że to jest spowodowane awarią modułu poduszek, który znajduje się pod tunelem środkowym:

41ca7bc7ce90bc95med.jpg

Chciałbym go wymienić na nowszy. Sprawdzałem na realoem. Nie do końca wiem, który będzie pasował.

Czy np po lifcie bedzie odpowiedni ? Jaki najmlodszy moduł mozna zalozyć ?

d62469862d3a48f0med.jpg

Ktos z Was juz sie w to bawił ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tu sterownik, jeśli chodzi zupełnie o czymś innym ? No cyrk .

Chodzi o klemme pirotechninej , a ty zmieniasz sterownik.

Opublikowano (edytowane)
Kleme kilka dni temu wymieniłem. Moja była uszkodzona. Dawała komunikat o rozladowanej baterii. Wymieniłem klemę kilka dni temu ma uzywke od serii F z 2011 roku. Jeździłem przez kilka dni i nie było problemu. W związku z tym skupilem się na module. Czytałem że potrafi się wieszać przez co nie ma komunikacji i wyskakują dziwne błędy.. Edytowane przez mirasextra
Opublikowano
Mówicie, że może być coś nie tak z klemą pirotechniczna przy plusie ? Hm.... Wymieniać na uzywkę s serii F ? Podejrzewam, że to groszowe sprawy więc może warto ? Co prawda istą d nie sprawdzałem błędów, bo pewnie wiedziałbym coś wiecej.
Opublikowano

U mnie było podobnie w E61 2008 . zapalał się kontrolka i nie działało podgrzewanie siedzenia pasarzera

Okazało sie że kostka pod fotelem była luźna . Poprawiłem i problem ustał .

Opublikowano
Sprawdziłem kostki, połączenia. Szczególnie te przy napinaczach pasów oraz klemy na akumulatorze dokrecilem. Po wykasowaniu błędów problem nie powrócił. Pewnie to kwestia czasu i pojawi się ponownie
Opublikowano
A u mnie natomiast był podobny problem w końcu zaczęły się błędy palić non stop okazało się, że akuma była do wymiany stąd najpierw sporadycznie potem ciągłe błędy,
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam! Rowniez mam problem z poduszkami. Bmw e60 3.0d 218ps. Automat. Po skasowaniu bledu poduszki powraca po 1-3 dni. Zczytywalem inpa i pokazalo bledy 93d9, 4548, 9c78. Pierwszy cos z poduszkami, drugi niby ze cos wyladowuje aku, a 3, ze spryski nie grzeja. Co moze miec wine? I dodatkowo mam problem z radiem, tzn przestalo czytac plyty. Nie pomaga czyszczenie lasera. Czy mozna wymienic cale radio z innej e60? Lub sam laser?