Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczow...

Mam pytanie odnosnie hamulca. Po nacisnieciu pedalu (nie wazne czy mocno czy mosniecie) dochodzi mnie odglos pisku z pod podlogi...dzieje sie to po puszczeniu hamulca...co to moze piszczec...powiem, ze troszke to denerwuje...moze cos mam nasmarowac, czy jaki diabel.

Z gory dzieki za kazda pomoc :D :D :modlitwa:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Spróbuj psiknąć na sworzeń na którym pracuje pedał. Może jakieś WD40, ale ja psiknąłbym smarem silikonowym.
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Hmmm, sorka za glupie pytanie :P, ale jak najlepiej zobaczyc ten sworzen, jest jakis charakterystyczny...zebym trafil :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Kurde mam to samo z pedałem sprzęgła.Okropnie denerwujący dzwięk.Próbowałem przesmarować ale nie pomogło.Spotkał sie może ktoś z czymś takim u siebie?
Opublikowano

U mnie piszczał pedał gazu - pomogło przesmarowanie prowadnic łacznków tych pod tapicerką - tzn tych nie widocznych do których aby sie dostać od strony kabiny nalezy zdjąć parę osłonek i tyle.

Pozdrawiam.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Tylko, ze mi piszczy na zewnatrz...aaaaa niestety nawet nie mam jak sprawdzic...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Jednak nie wydaje mi sie zeby to byly klocki grimx...piszczenie dochodzi spod podlogi i tylko przy zwolnieniu hamulca...mysle ,ze tak jak pisal Remlen, trzeba gdzies popsikac pod spodem...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Kurde mam to samo z pedałem sprzęgła.Okropnie denerwujący dzwięk.Próbowałem przesmarować ale nie pomogło.Spotkał sie może ktoś z czymś takim u siebie?

Sprzeglo sie konczy