Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam wykupione usługi ConnectedDrive. Wchodząc w apkę ConnectedDrive na Androidzie jak klikam na mapę to mam komunikat:

"Na razie brak dostępnej lokalizacji samochodu. Uruchom lokalizator samochodu jeśli jest dostępny"

Gdzie mogę uruchomić ten lokalizator? O ile go w ogóle mam?

Opublikowano

Tak, mam podpięty samochód do aplikacji "BMW Connected". Mogę z telefonu otworzyć/zamknąć auto, mignąć światłami. Mogę wysyłać trasy do auta itp.

W ustawieniach w samochodzie mam włącony "Lokalizator GPS" - w Menu->Ustawienia

Niestety w aplikacji "BMW Connected" nie mogę zlokalizować pozycji samochodu. Na mapie w aplikacji na telefonie mam komunikat "Nie udało się ustanowić połączenia między samochodem a BMW ConnectedDrive"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem czy ostatnio coś "nie zepsuli" :wink: (26.04 była aktualizacja aplikacji)

Mnie obecnie też nie chce zlokalizować auta, a zawsze działało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W zależności od roku produkcji auta trzeba być w odpowiedniej odległości od auta.

U mnie lokalizuje auto powiedzmy w 1 na 10 prób.

Opublikowano
Stoję przy samochodzie i nie lokalizuje. Więc to chyba nie problem odległości od samochodu.
Opublikowano

Sprawdzałem w różnych miejscach na powietrzu. Wiadomo w garażu może być problem z GPS.

Pamiętam jednak że kiedyś to mi działało ale wtedy miałem zainstalowaną inną apkę na Androidzie której teraz już nie ma. Zastąpiła ją "BMW Connected" i tylko taką można pobrać z googleplay teraz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od wczoraj przez kilka dni jeżdżę F48 (nowe X1).

I co ciekawe, w menu Ustawienia, na samym końcu jest pozycja... "Lokalizator GPS".

Można ją "zaptaszkować", obok jest opis wskazujący że bez jej zaznaczenia nie będzie możliwości zdalnej lokalizacji auta.

P.S.

Ja w swoim F11 takiej opcji ne mam.

Mimo to lokalizacja zawsze działała mi poprawnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te sprawdzałem, z nową appką mi też nie działa lokalizacja... a wcześniej było ok.
Opublikowano
Ten lokalizator faktycznie dziwnie działa, ale działa. Też kiedyś głowiłem, się dlaczego mi nie działał, ale nie miałem "zaptaszkowanego" "Lokalizator GPS" z końca Menu Ustawienia, potem zaczęło działać i działa do dziś, ale działa bardzo wolno i faktycznie co któryś raz się gubi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziś już działa. Ale przez chwilę... teraz sprawdzam i już nie odświeża, pozycja sprzed dwóch godzin wciąż stoi... I nijak można odświeżyć pozycję.

Sent with handy...

• 3 lata później...
Opublikowano
U mnie dziala bez zarzutu ale ja zmienilem na "MY BMW" aplikacje zamiast BMW Connect. Jakby duzo szybciej z tym sobie radzi na Iphonie niz na Samsungu ale ogolnie dziala.
Opublikowano
My bmw działa tak samo na podstawie wykupionej usłudze bmw connect?

Czarny, nie wiem jak tam z wykupowaniem funkcji bo auto kupilem i mialo to fabrycznie - jedynie co zrobile mto zmienilem aplikacje na tel i nadal dziala :)