Skocz do zawartości

iDrive BMW E60 gdzie NAVI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Nie mogę odszukać nigdzie info. a pilnie potrzebuję

Mam radio Business, niestety nie mogę uruchomić navi. Na pokrętle w prawo jest tylko napis Bord info. Jak mogę uruchomić nawigację.

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano
Możesz nie mieć nawigacji. Zacznij od rozkodowania swojego VINu
Opublikowano
Jeśli na wyświetlaczu I Drive masz napis bord info, to nie masz nawigacji.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzięki za info.

Czy można jakoś uruchomić w takim radio NAVI

Opublikowano

Musisz wymienić czytnik na taki który ma navi, jeżeli nie masz anteny gps kupić za parę złotych antenę FAKRA, niebieska wtyczka + kodowanie.

Mam do sprzedania czytnik navi business, jeżeli zadowala Cię nawigacja strzałkowa.

Opublikowano
  • Autor
Musisz wymienić czytnik na taki który ma navi, jeżeli nie masz anteny gps kupić za parę złotych antenę FAKRA, niebieska wtyczka + kodowanie.

Mam do sprzedania czytnik navi business, jeżeli zadowala Cię nawigacja strzałkowa.

napisz na priv jaka cena za navi.

Czy ktoś wie jak sprawdzić czy mam antenę z GPS ?

Opublikowano
  • Autor
Możesz nie mieć nawigacji. Zacznij od rozkodowania swojego VINu

Kto pomoże w rozkodowaniu VINu - jestem kompletnie zielony w te klocki. Będę wdzięczny

Opublikowano
  • Autor

Z góry sorki za tyle zapytań , ale to moje pierwsze BMW z tak rozbudowanym interfejsem :) chciałbym wykorzystać wszystkie możliwości tego auta na max :)

Może jest ktoś we Wrocławiu, to za jakaś opłatą pomoże ogarnąć, sprawdzić i udzielić wskazówek... ? :)

Opublikowano

Rozkodowanie VIN nie pomoże, najlepiej wyciągnąć czytnik i zobaczyć czy jest niebieska wtyczka od gps?

Na 99% jej nie będzie, miałem już do czynienia z takimi autkami i trzeba było zakupić antenę za 30-40zł.

Opublikowano
  • Autor
Rozkodowanie VIN nie pomoże, najlepiej wyciągnąć czytnik i zobaczyć czy jest niebieska wtyczka od gps?

Na 99% jej nie będzie, miałem już do czynienia z takimi autkami i trzeba było zakupić antenę za 30-40zł.

"mariuszski" szukam tej anteny i nie ma, albo ja źle szukam. Masz może jakiegoś linka jak to ustrojstwo wygląda, jakiś link albo coś ?? :)

Opublikowano

Ori antena to płetwa na dachu :)

Czy masz instalację gps zobaczysz po wyjęciu czytnika, będzie tam wtyczka czarna - radio i niebieska - gps.

Wyszukaj "antena FAKRA" to zobaczysz o jaką wtyczkę chodzi.