Skocz do zawartości

Bmw e53 m62tu44 2002r gasnie i problem ponizej 20l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jest nastepujacy zdaza sie ze auto po odpaleniu zgasnie i ma problem odpalic kreci itp ale nie odpala, jak odpale awaryjnie na lpg jest wszystko ok , jak sie namysli odpali na benzynie i jest ok auto ma moc i sie nie dlawi , a zdazy sie ze zgasnie np na swiatlach problem chyba glownie ponizej 20l benzyny , zalalem teraz zbiornik i obecnie przy prawie 50l w baku jest ok nie ma tego problemu, czyzby pompa tak jak bywa to w e39? Ile jest pomp w e53? Zastanawia mnie tez rozklad paliwa w komorach

Tak wyglada po zatankowaniu jak to u was wyglada w komorach?

31d63547ecac.jpg

Opublikowano

Pompa jest tylko jedna. Ja mam ten sam problem a pompe paliwa mam nową.

Jak to ogarniesz to daj znać co bylo przyczyną.

Opublikowano
  • Autor
U Ciebie tez kolo 20l w baku i cyrki gasnie , nie chce odpalic? A jak wyglada u Ciebie ilosc paliwa w komorach?
Opublikowano

Tak, nie daje sie odpalić bo nie dostaje paliwa.

Nie wiem czy 20 l czy wiecej, jeżdżę tak już ponad rok i zawsze tankuje jak sie zbliża wskaznik do połowy.

Też mam lpg więc mnie to jakoś bardzo nie przeszkadza.

Ze wskazan paliwa w komorach u mnie wychodzilo, że nie przelewa sie paliwo z drugiej komory lub jest to bardzo ograniczone.

Opublikowano

gasnie wam na LPG?

Troche dziwna sytuacja

ja ostatnio jezdzilem przez tydzien z zasięgiem --- :mrgreen: wskazowka ponizej 0 i ok (odpalam i czekam az przełączy na podtlenek gazu)

Opublikowano
  • Autor

Na lpg wszystko ok , cos ewidentnie z zasilaniem paliwa, wczesniej tez jezdzilem do rezerwy i bylo ok a teraz taki cyrk

A moglbys sprawdzic jak u ciebie messix wyglada paliwo w komorach ?

Opublikowano
U mnie dzisiaj w testu 6 wyszło 28.0 / 3.4 / 31.4L
Opublikowano
Na lpg wszystko ok , cos ewidentnie z zasilaniem paliwa, wczesniej tez jezdzilem do rezerwy i bylo ok a teraz taki cyrk

A moglbys sprawdzic jak u ciebie messix wyglada paliwo w komorach ?

sprawdze ale u mie zawse bida max 20l chyba ze akurat zalatwie po 3 zł :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
Wlasnie im mniej tym lepiej wtedy bede wiedzial jak powinno byc rozmieszczone paliwo przy malej ilosci :)
Opublikowano
ok sprawdze jak bede w furze, teraz jezdze motorem
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
pompa paliwa w zbiorniku. nic innego
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Odswiezam temat , w koncu wypalilem ta benzyne ze zbiornika :D dlugo to trwalo wiem ale jak na razie jest ok obecnie swieci rezerwa a auto chodzi nadal prawdopodobna przyczyna byl filtr paliwa lub wezyk od podcisnienia wchodzacy w ten filtr do regulatora cisnienia nie jestem pewny co do wezyka poniewaz podczas wymiany nie zwrocilem uwagi czy juz byl odczepiony czy po prostu wypial sie podczas wymiany :)
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ogarnołeś temat?

U mnie też ciężko pali na zimnym, tak 4-5sek trzeba czasem potrzymać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A prócz pompy wymienialiście może filtr paliwa? Bo jeżeli jeździcie głównie na LPG, to pewnie i benzyny macie na minimum.

Ja po kupnie miałem tak, że potrafił jak gdyby nigdy nic rozpędzać się pięknie, a potem nagle silnik gasł i wielokrotne próby kręcenia nic nie dawały - okazało się, że nie tylko pompa ale też w filtrze była cała masa syfu (pierwszy raz w życiu widziałem czarną benzynę).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
A prócz pompy wymienialiście może filtr paliwa? Bo jeżeli jeździcie głównie na LPG, to pewnie i benzyny macie na minimum.

Wyobraz sobie ze zawsze mam polowe zbiornika mimo lpg.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Temat ogarniety, pompa jakis czas temu padla kompletnie nawet juz odpalic nie chcial, wymiana zalatwila sprawę