Skocz do zawartości

BMW ROAD MAP EUROPE NEXT 2017-1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

też ściągam właśnie te mapy do swojego nowego nabytku :-) Odezwę się również z prośbą o pomoc w uzyskaniu kodu FSC do kolegi Kruka :-)

• Odpowiedzi 154
  • Wyświetleń 32 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czy orientujecie się jakie zmiany są w tej wersji 2017-1 na terenie Polski, bo grube ostatnie otwarcia autostrad jak A1 i A4 jeszcze nie są uwzględnione ?

jest może jakaś informacja w necie nt. zmian tak jak to podaje np. Automapa ?

Opublikowano
I ja również ślę oficjalne podziękowania koledze Kruk za pomoc z kodem :-) Wszystko już działa, są drogi których nie miałem u siebie w Białymstoku (w mapach z 2013r.), do tego pani mówi w języku polskim, a nie jak poprzednia z jakimś wyraźnym akcentem niemieckim ;p
Opublikowano
Tak mają, raz wrzucą drogi "na zapas" a innym razem części nowych brak.

Nie martw się w Kwietniu będzie następna :)

no właśnie na zapas A1 była już narysowana w 2016-1, tak więc spodziewałem się jej normalnie oddanej w navi :8) ,

oby kwietniu była, bo tak trzeba będzie jeszcze rok czekać :D

Opublikowano
I ja również ślę oficjalne podziękowania koledze Kruk za pomoc z kodem :-) Wszystko już działa, są drogi których nie miałem u siebie w Białymstoku (w mapach z 2013r.), do tego pani mówi w języku polskim, a nie jak poprzednia z jakimś wyraźnym akcentem niemieckim ;p

nie możliwe kolego, gdyż lektor nie ma nic wspólnego z nowym pokryciem dróg.

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano

nie możliwe kolego, gdyż lektor nie ma nic wspólnego z nowym pokryciem dróg.

Haha istnieje taka możliwość, że się pomyliłem ;p

Jechałem z bratem jego BMW 750d po samochód i miałem już dość słuchania tej pani z niemieckim akcentem. Jak wsiadłem do kupionego auta (520d), to na chwilę odpaliłem nawigację, ale którejś drogi właśnie nie było i ją zaraz wyłączyłem.

W pamięci pozostał mi tylko zniemczony głos polskiej lektorki ;-)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Różnica między archiwami w 1.5 giga. W Polsce może i nie zobaczysz. ciekawe gdzie to zauważyl ? )))))
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po rozpakowaniu różnica to 0,1GB.

Masz rację. Tylko 100mb dla map - to jednak ilość danych. I aktualizacja zaczyna się od 28%.

Opublikowano
Wysłałem do Ciebie Kruku PW, w sprawie kodu :) Mapy ściągnięte, więc już chciałoby się wrzucić :mrgreen:
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś miał problem z wygenerowaniem kodu do 2017-1? Mam dziwną sytuację, podczas aktualizacji nie zapytał o kod, ale za to teraz pyta przy każdej próbie uruchomienia nawigacji. Co gorsza sprawdzałem już wiele kombinacji podczas generowania kodu i żadna nie pasuje. sprawdzałem z: mapa: 0x28 rok: 0x09, i jeszcze kilka innych kombinacji dla roku. Ktoś spotkał się z taką sytuacją?

Opublikowano
  • Moderatorzy
Wysłałem do Ciebie Kruku PW, w sprawie kodu :) Mapy ściągnięte, więc już chciałoby się wrzucić :mrgreen:

Dziwne, bo odpisałem :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Czy ktoś miał problem z wygenerowaniem kodu do 2017-1? Mam dziwną sytuację, podczas aktualizacji nie zapytał o kod, ale za to teraz pyta przy każdej próbie uruchomienia nawigacji. Co gorsza sprawdzałem już wiele kombinacji podczas generowania kodu i żadna nie pasuje. sprawdzałem z: mapa: 0x28 rok: 0x09, i jeszcze kilka innych kombinacji dla roku. Ktoś spotkał się z taką sytuacją?

Jakim generatorom robisz ? Czym czytasz 1B ?

Opublikowano
Dla 2017-1 musisz dać końcówkę 29 :wink:
Opublikowano
Witam,

Czytam ESYSEM, aplikacja 0xDE (to NBT). Generuje generatorem nbt.exe po włączeniu zgłasza się tak:

Usage: nbt

[<7 digit VIN>]

Generator jest ok, wcześniej udało mi się generowac dla 2016-2, raz udało mi się także dla tej mapy 2017-1 (ale na innym NBT) ale nie pamiętam co wtedy zadziałało, prwdopodobnie 0x28 0x09

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dla 2017-1 musisz dać końcówkę 29 :wink:

To o czym ?

Opublikowano
A czego nie rozumiesz?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Czytam ESYSEM, aplikacja 0xDE (to NBT). Generuje generatorem nbt.exe po włączeniu zgłasza się tak:

Usage: nbt

[<7 digit VIN>]

Generator jest ok, wcześniej udało mi się generowac dla 2016-2, raz udało mi się także dla tej mapy 2017-1 (ale na innym NBT) ale nie pamiętam co wtedy zadziałało, prwdopodobnie 0x28 0x09

Daj mi 1DE

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.