Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj wpadłem na genialny pomysł aby umyć silnik w swojej bmw. Po umyciu auto odpaliło, wjechałem do garażu. Po godzinie wkladajac kluczyk wlacza sie radio I ten maly ekranik co wyswietla sie godzina. Po wcisnieciu start nie zapalaja sie zadne kontrolki I auto nie odpala. Pojawia sie komunikat baterry disharge czy jakkos tak. Akumulator sprawdzony, jest naladowany I trzyma prad. Ma ktos jakieś pomysły? Silnik 535d 272hp

Pozdrawiam.

Opublikowano
Wyschnie to odpali. Ewentualnie naladuj konkretnie akumulator i skasuj błędy np INPĄ.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Ja normalnie myje zimny silnik raz na kwartal myjka reczna na BP, staram sie nie lac tylko po alternatorze i nic sie nie dzieje.

Komunikat podobny jak do uszkodzonego IBS. Odlacz cienki kabelek od IBS i zobacz czy odpali.

Opublikowano

Ee tam, żeby ciąć metal wodą musiałaby mieć kilkanaście tys bar i są to specjalne urządzenia, ostatnio gdzieś w necie było, że ciśnieniem 60,000 bar przecieli koło dojazdowe

Ja zawsze myje silnik ciepły (nie nagrzany do temperatury roboczej bo wtedy nie da się nawet go umyć bo woda paruję w ułamek sekundy) ale ciepły wtedy lepiej się myje i woda szybciej paruje po umyciu i zawsze po myciu od razu jeżdżę autem by cała wilgoć odparowała i było totalnie sucho.

Jak myjecie zimny silnik to nie dość, że się dobrze nie umyje to goły metal ładnie skoroduje, a jak woda nie odparuje z zakamarków to wszystko spuchnie i zgnije w biegiem czasu i potem sytuacja,a że świeca żarowa się nie wykręca lub zapieczony wtrysk.

Twój objaw "high rate battery discharge" wskazuje na mocne i szybkie wyładowanie aku w e60, jak aku słaby to nawet rozrusznik w e60 nie zakręci a jak włożysz ten sam aku do innego auta to inne auto odpali bez problemu.