Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem bmw 318i 95kW N46 1955cm3 z 2006 roku. Szukam osoby z Poznania lub okolic, która "nauczy" mnie obsługi programu do diagnostyki INPA. Mam kabel, mam niby dobrze skonfigurowaną aplikację (baterry i ignition są OFF), jednak mimo to INPA "działa".

Nie mam zielonego pojęcia jak zdiagnozować błędy, a nie chce też niczego uszkodzić w aucie.

Szukam, osoby, która odpłatnie nauczy mnie obsługi tej aplikacji (dodam, że nie zamierzam jej dalej wykorzystywać komercyjne, tylko na swoje prywatne potrzeby).

Czekam na oddzew.

Dzięki

• Członkowie klubu
Opublikowano

INPA nie jest chyba poznana nawet przez jego twórcę :D

Wielu ludzi pyta na forum o odczyty z tego programu i niewiele dostaje odpowiedzi. Jednak do odczytu samych błędów ze sterowników to raczej prosta sprawa i nie wymaga płatnej wiedzy ;-)

Jak później będę w domu (teraz piszę z telefonu) to powklejam Ci zdjęcia z których będziesz wiedział jak odczytywać błędy. Na Youtube pooglądaj filmy z INPA to rozjaśni się temat.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Napisze Ci na podstawie tego filmu z youtube:

1. Na początku wybierasz model samochodu. Ja mam E90 pod , ale na filmie jest pod +

2. Następnie wybierasz kategorię: Jeśli błędy silnika to oczywiście [Engine] i z okna po prawej wybierasz swój model silnika. Szukaj wpisu z oznaczeniem N46.

3. Jak się doczyta następne okno, to masz do wyboru: Error memory i dalej:

read error memory, clear error memory. Czyli odczyt błędów pod F1 i kasowanie błędów pod F2. Najpierw oczywiście dajesz F1, jeśli tam się wyświetli błąd (na filmie 43 sekunda, nie ma błędów), to robisz zdjęcie całości (błąd z opisem) i dajesz na forum.

Żeby połączyć się z innymi sterownikami musisz się cofnąć do punktu 2.