Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie znalazłem tematu (który powinien powstać)

mianowicei gdzie instalować LPG i jakie ? jakiej firmy (mnie interesuje śląsk?

)

dobrze i tanio (i na raty bez % ;)

Opublikowano (edytowane)
Na pewno nie polecam fachowca, który mnie zakładał gaz. Nie wziął jakichś wielkich pieniędzy za sekwencję, ale nie potrafił powiedzieć czemu auto pali ponad 20 litrów gazu. Zrobił i olał. Warsztat mieści się przy trasie na Dąbrowę Górniczą, na Środuli dokładnie na wprost Auchan. Z tego co się orientuję, to przenosi warsztat gdzieś do Dąbrowy, ale nie wiem dokładnie gdzie. Jak coś będę wiedział o porządnym „gazowniku” to dam znać. Edytowane przez czochrany.pl
Opublikowano
no wiem, jacek mi opowiadał. Na forum ludzie czesto piszą ze są zadowoleni ze swoich instalacji i gazowników, ale nie chce mi się teraz przeszukliwać wszystkich postów, moderatorzy mogli by podkleić taki temat
Opublikowano

Polecam fachowców z Łącznej w Dąbrowie Górniczej (przy dawnym składzie celnym). Zobaczą, doradzą...

Gazu nie zakładałem u nich ale jak mam siakieś problemy to zawsze do nich uderzam.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Polecam fachowców z Łącznej w Dąbrowie Górniczej (przy dawnym składzie celnym). Zobaczą, doradzą...

Gazu nie zakładałem u nich ale jak mam siakieś problemy to zawsze do nich uderzam.

nie mogę znaleźć tego w necie :( masz jakieśnamiary ?

Opublikowano

Zgadza się doskonali fachowcy ,ja tez tam zakładałem gaz firma nazywa się "AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797, kom: 0-506-139-004 i 0-506-139-003 .Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większośc taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6,8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z tej instalacji i nie ma z nia żadnych problemów.Przy zakładaniu instalacji nie tylko liczy się cena ale też i doświadczenie instalatora w zakładaniu instalacji w beemkach

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
lokal niezbyt "wygląda" mam nadziej ze mimo wszystko są tam fachowcy tacy jak piszecie

Masz racje,ale naprawdę liczy się fachowość wykonania,zresztą podjedz na postój taksówek i popytaj taksówkarzy czy znają ten warsztat, na pewno trafisz na takich, którzy ich znają i polecą

Opublikowano
To pochwalcie sie pozniej cenami. Choć na razie nawet mi mysl o gazowaniu przez glowe nie przechodzi, ale w razie czego dobrze miec rozeznanie. Pozdrawiam :)
CB: 161BD221
Opublikowano
mnie rzekli 4300 no i nie wiem czy to dużo czy mało

ja płaciłem 4500zł ,przy silnikach R6 czy v6 koszt jest droższy bo dochodzi koszt drugiej listwy wtryskiwaczy , wiesz można i taniej załozyć gdzies indziej.

Ale podam ci przykład kumpel ma dwa samochody Kia Sephia i tą przerabiał na Sadowej właśnie i nie ma z nią problemów , drugie auto Fiata Pande dał przerobić gdzies indziej bo mieli taniej a pozatym chciał już a na Sadowej akurat wtedy nie mieli czasu ,ale od założenia instalacji był z tym Fiatem w warsztatcie ze 20 razy a i tak pali mu 3 litry wiecej gazu niż benzyny a jak na to auto to dużo. Więc wybór nalezy do Ciebie .

Opublikowano

to jeszcze coś dodam, wszędzie żadają 3500 za instalacje, a tam gdzie polecacie zawsze więcej, :)

szkoda troszke kasy przepłacać, ale tez szkoda brać w niepewnym źródle, nie poleci nikt tańszej motnowni ? :)

please !!

Opublikowano
Ja za swoją instalację sekwencyjną dałem 3000 zł (silnik v8 – 2 listwy po 4 wtryski, sterownik i 1 parownik) po znajomości, ale nie jestem zadowolony z usług „kolegi”. Poszedł niby po kosztach i pytałem w innych zakładach i powiedziano mi, że nawet w zakupie im wychodzi drożej. Co prawda pali mi 24 literki gazu ale nie wiem czy nie jest to wina czujnika temperatury, który podaje ją na moduł silnika. Jak ktoś wie czy ma to wpływ na spalanie to czekam na odpowiedź.
Opublikowano
zeusiasty - a dzwoniłeś tam gdzie Ci podałem? Bardzo dobry zakład - mają hamownie więc po założeniu gazu dostaniesz wydruki mocy na Pb i lpg - zadzwoń - zapytaj - to w sumie nic nie kosztuje a daleko nie masz.
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

dzwoniłem, ale chyba zadzwonie raz jeszcze, bo ten and-dar jest czynny do 17 a ja :duh: no nie ma bata zebym tak wczesnie skończył prace, zwłaszcza ze za tydzień urlop, trzeba troszke spraw pokończyć

ceny od 4000 do 6000 :)

Opublikowano
6000 zł to za prinsa - ja płaciłem nawet 6200 zł - ale każdy kto widzi ta instalacje mówi że bardzo ładnie założona - wlew gazu pod klapką paliwa, wtryskiwacze założone od dołu - warte było swoich pieniędzy - tym bardziej, że instalka po roku już zarabia na siebie.
Opublikowano

drogi bo raczej najlepszy - faktem też jest, że jechałem zakładać gaz 700km - chciałem instalacje Prins założoną w dobrym zakładzie i tyle... nie mam zamiaru za zaoszczędzone 200 zł mieć później więcej kłopotów niż pożytku.

po drugie to w rok zrobiłem ok 40.000 km więc i tak ta instalka mi się zwróciła - dodatkowo brałem na raty więc z zaoszczędzonych co miesiąc pieniędzy na paliwie płaciłem raty - ale to była moja decyzja na podstawie czytanych opinii na temat instalacji - nawet na tym forum

Opublikowano
a ja polecam Andrzej Rzepka w Mikolowie-warsztat ma ok 15 lat o gosciu jest bardzo dobry i duzo beemek gazuje. podaje tel 032-2261577. nie bede sie rozpizywal bo gosc jhest po prostu dobry i tyle :)