Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozmiar AA, 1,2V pojemnośc 650mAh chociaż mogą być większe. Najlepiej jakbyś dostał lutowane (z takimi nóżkami po dwóch stronach). Sztuk dwie.

A tak przy okazji. Ja mam to samo a nie mam akumulatorków w liczniku:(

Kupiłem już aku, wyciągam licznik a tam nic:( Co teraz???

Ma ktoś jakiś pomysł???

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano

A co to może być, że jak auto postoi na słońcu i w kabinie się mocno nagrzeje to po przekręceniu kluczyka wskaźnik poziomu paliwa jest martwy (wskazówka stoi tak samo jak przy wyłączonej stacyjce) do puty do puki klima nie schłodzi autka w środku powiedzmy do tych 20 stopni C.

Jak stoi w cieniu czy w garażu i jest chłodno w kabinie to jest ok.

A jak zostawię go na słońcu ale z włączoną dmuchawą, tak że cały stumień kieruję na kratkę w drzwiach kierowcy to też jest ok - wskaźnik działa poprawnie.

Jak ktoś miał takie cosik, lub wie co to może być, albo jak naprawić to chętnie skorzystam. (acha - nie stronię od lutownicy gdyby trzeba było coś przelutować w zegarach).

Dzięki za ewentualną pomoc.

Opublikowano

Witam!

Chciałbym coś dodać na temat akumulatorków.

W moim BMW E 34, w którym są zegary jeszcze z mechanicznymi liczydłami kilometrów z całą pewnością nie ma akumulatorków tylko dwie litowe baterie o napięciu 3V. Mam w tej chwili obydwie wylutowane - jeszcze nie kupiłem nowych - i wszystko działa prawidłowo. Dopiero przy odłączeniu akumulatora w samochodzie zostaje wykasowana pamięć (nie ma podtrzymania) i zapalają się kontrolka inspekcji.

Opublikowano
Witam!

Chciałbym coś dodać na temat akumulatorków.

W moim BMW E 34, w którym są zegary jeszcze z mechanicznymi liczydłami kilometrów z całą pewnością nie ma akumulatorków tylko dwie litowe baterie o napięciu 3V. Mam w tej chwili obydwie wylutowane - jeszcze nie kupiłem nowych - i wszystko działa prawidłowo. Dopiero przy odłączeniu akumulatora w samochodzie zostaje wykasowana pamięć (nie ma podtrzymania) i zapalają się kontrolka inspekcji.

Te litowe baterie 3v to sa wlasnie akumulatorki.

• 7 lat później...